mrt 152018
 
Jesse: “Oma, wat eet jij vanavond?” Oma: “Vis met puree en worteltjes.” Jesse: “Bah, wat vies, ik lust geen vis.” Oma: “Maar je lust wel vissticks?” Jesse: “Ja Oma, maar die zijn van kip gemaakt.” Oma compleet sprakeloos.
dec 092015
 
Soms zit het even tegen Soms gaan de dingen niet zoals ik dat graag wil Soms krijg ik slecht nieuws Soms struikel ik over mijn eigen voeten in m'n enthousiasme en ga ik neer Soms ren ik rond als een kip zonder kop Soms komt er niks onder mijn handen vandaan Soms moet ik voor de 4e keer opnieuw beginnen aan die ene trui die ik zo mooi vind Soms geldt ook voor mij de wet van Murphy Soms wil ik gillen uit frustratie Maar dan: Springt onze oudste kleinzoon in mijn armen en zegt: “Om, ik vind je lief! En krijg ik een brede lach van onze jongste kleinzoon. Dan weet ik: Ik ben rijk, ontzettend rijk!!!!!
aug 242015
 
Yo Charley Ben ik weer. Da mensenkindje is geboort hoor. 't Is weer een klein mènneke, dus heb ik weer eens een probleem, want hoe ga ik die kleine mènnekes nou uit elkaar houwen??? Ik ga het ff uitleggen: het vrouwtjes heeft plaatjes gemaakt met da machien van haar en aan mij laten zien. Tjongejonge, dà nieuw klein mènneke ziet er hetzelfde uit as dà eerste klein mènneke toen die nog kleinerder was. Het vrouwtje snapt nie da'k hhet nie meer snap. Het vrouuwtje is ook errug blij met dà nieuw klein mènneke (ook nog steeds stapel op dà eerste klein mènneke hoor) maar ook een beetje geverdrietig om iets wat ze me niet heeft geverteld. 't Lijkt hiero wel herrufst, veul regen en een boel gedonder, dus ben ik nie veul buiten. Rennen gaar nie meer zo goed, dus speel ik op veilig. Diejen Belg en ik slapen eigenlijk meer dan da we wakker zijn, maar ik vin het goed zo. Nou gabbert, hou je taai en moggie iemand bekends tegen komen daarboven, doe die dan de groete van het vrouwtje, mij en diejen Belg. Pootje van Polleke en diejen Belg.
apr 142014
 
Genoten hebben we de afgelopen week! Een midweekje Texel met manlief, dochterlief, schoonzoonlief en dà klein mènneke in een superbungalow op Kustpark Texel. De eerste avond een flinke onweers- en regenbui gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. 's Avonds genoten van het eten en lekker relaxen. Dinsdag lammetjes knuffelen met z'n allen en 's middags een strandwandeling gemaakt met manlief, terwijl de anderen het zwembad indoken. Woensdag met de hele bups het Sommeltjespad gelopen, het was schitterend om te zien hoe dà klein mènneke zich gigantisch vermaakte. De Koog en Den Burg hebben we ook bezocht, gezellige dorpjes met leuke wnkeltjes en gezellige terrasjes. Kortom, Texel is een aanrader en wij zullen er vast en zeker nog een keer naar toe gaan.  
aug 132013
 
Yoho yoho yoho   Mijn schrijfselvriendje Charley is niet helemaal verdwenen, gelukkig maar! Hij laat weer van zich horen en ikke?? Ikke is weer helemaal happy de peppie! Ik (dat is mijn vrouwtje) hou jullie op de hoogte!   Miauw miauw miauw!   Pootje van Polleke en de rest van de bende.  
jun 022013
 
Jullie weten inmiddels allemaal dat ik een soortement van opa ben, weliswaar van een mensenkind, maar toch. Da kleine mènneke komt hier wel eens langs maar dit weekend heeft ie hier gelogegeerd of hoe mensen dat ook noemen. Oftewel, hij bleef hier een nachie slapen. Da;s op zich heel plezant, hij moet alleen nog ff leren dat ik inmiddels een zeer gerespecteerde buurtkater op leeftijd ben! Lig ik net lekker te slapen in het zonnetje, op de bovenkant van de bank, komtie kroelen.......Da klein mènneke is dol op poezenbeesten, dus ja wat wil je?? Eerst wasie nog lief lekker aaien en zijn koppie tegen mij aan, maar toen gebeurde het! Voor ik het in de smiezen had lag ik zo ongeveer ne meter lager! Had ie me zo maar met zijn kleine knuistjes naar beneden getrokken! Dat doe je toch niet met een zeer gerespecteerde buurtkater op leeftijd! Dan maaktie me ook nog eens 2 hele keren wakker tijdens mijn energieslaapje, daar werd ik dus niet vrolijk van. Maar al bij al is het toch een lief mènneke, toen zijn mama hem kwam halen heeftie nog ff lekker gekroeld met mij, en wel zoals het hoort. Da klein mènneke mag van mij hier ieder weekend komen logeren!   Pootje van Polleke en de rest van de bende    
mrt 202013
 
Grom grom blaas blaas wat ben ik boos zeg, zo niet te mauwen witheet! Weet je wat ons is overkomen?? Niet?? Nou dan ga ik dat jullie eens even fijntjes gevetellen. Zoals jullie weten ben ik een zeer gerespecteerde buurtkater met heeeeeeeel veel vriendjes in de wijk, maar net eentje tekort. Ik woon niet alleen bij mijn vrouwtjes en baasje, we hebben hier ook nog een oude doos van 18 jaar jong. En o haar gaat het, daarom ben ik zoooooo vreselijk boos op die ene hondenman. Kijk, dat hij liever honden dan katten ziet, kan zijn, maar dat geeft hem nog niet het recht te doen wat hij gedaan heeft, grom grom blaas blaas. Die ouwe doos van ons weet af en toe niet goed meer waar ze woont, schijnt bij mensen ook voor te komen, maar dat terzijde. Dan staat ze bij de verkeerde deur te mauwen, net als een Siamees. Dat is niet zo raar, haar moeder was een have Siamees. Kijk, ik weet heus wel dat die Siamezen tekeer gaan als gekken, maar dan nog! Die hondenmeneer had gebeld naar een asiel (moet je als kat of hond niets mee van doen willen hebben) en geverteld dat hij last had van een poezenbeest..........Ze miauwde! Nou vraag ik je, wat doen poezenbeesten om te laten weten dat je er als poezenbeest bent???? Psies, miauwen.   Kijk en toen hè, toen hebben ze die ouwe doos mee genomen in een auto met nog meer poezenbeesten en meegenomen naar dat asiel! Is toch niet normaal meer? Die hondenmeneer had toch even kunnen vragen aan mijn baasje of vrouwtje of zij die ouwe doos kenden??????? Maar een lief poezenmeisje had alles gezien en heeft het aan mijn baasje geverteld. Die is toch die ouwe doos gaan halen bij dat asiel en die arme ziel ligt hier nu helemaal uitgeteld en helemaal van het padje onder de tafel, grom grom blaas blaas. Ik ben zo ontzettend boos op die hondenmeneer dat hij maar beter uit mijn buurt kan blijven of ik haal mijn extra scherpe nagels over zijn smoewerk.   Pfff, dat most ik ff kwijt, ga ik nu bij die ouwe doos liggen om haar te troosten, op mijn manier dan toch.   Pootje van Polleke en de rest van de bende.  
okt 022011
 
Spetter, spetter, sputter, sputter, mompel, mompel........Zo dat moest ik toch écht ff kwijt hoor. Kijk, dat het vrouwtje en het baasje eens in de zoveel tijd die Belg wegbrengen en dan zelf ook vertrekken, nou daar zijn we wel aan gewend en daar kunnen we ook mee leven hoor. Ik bedoel maar, in de mensenwereld moet er gewerkt worden, gepoets, gewassen en zo, en ook niet geheel onbelangrijk, zorgen voor ons poezenbeesten, dus ja, dat je dan ff er tussen uit wil, snap ik als zeer gerespecteerde buurtkater ook wel. Als ze dan weer terug zijn is dat heel fijn voor ons hoor. Krijgen we weer lekker happies en kan ik weer lekker warm tegen het vrouwtje aan gaan liggen. Dus, ja, eigenlijk heb ik niet te klagen, zou je denken. Maar nou komt het! Let op hoor!! Het vrouwtje heeft zo'n plaatjesmachien, je weet wel, waar ze mij ook met de regelmaat van de klok mee plaagt. Kijk en om dat machien draait het allemaal. Ik weet dat het niet mag, maar ik heb stiekem gekeken en wat denk je?? Nou, nou.....hebben ze een plaatje gemaakt van een rooie kater in 'het zonnige zuiden' en wil het vrouwtje net doen of ze mij heeft meegenomen! Dat kan toch niet? Ik bedoel maar, dat doe je toch niet?? Ik dus naar het vrouwtje toe en maar miauwen en miauwen tot ze me eindelijk vertelde hoe dat met dat plaatjesmachien zat. Heel anders dus dan dat ik dacht hoor. Ze miste me zo verschrikkelijk erg dat ze, toen ze die andere rooie zag, het niet kon laten om er een plaatje van te maken! Ze is toch best wel lief hoor, dat vrouwtje van mij.    
jul 202011
 
Buuf heeft het organiseren niet echt in de vingers. Ze had voor afgelopen weekend een feestje gepland, beter gezegd een buitenfeest. Nu zou dat moeten kunnen in de zomer, maar ja, de weergoden waren haar niet goedgezind. Dan maar een party tent opgezet. Je zou denken dat het dan toch goed moet gaan. Helaas, helaas, de tent was niet goed opgezet en een fikse regenbui zorgde voor flinke overlast in de tent, gasten werden kletsnat en da's geen pretje. Als dit alles was geweest, was het leed nog te overzien geweest, ware het niet dat buuf in alle consternatie de koelkast, gevuld met vlees voor de bbq, had laten openstaan............. De katten van buuf hebben heerlijk feestgevierd in de keuken, terwijl de gasten op een houtje mochten bijten. Arme buuf, haar feestje is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen.  
jun 182011
 
Hoi hoi allemaal, hier weer een berichtje van Polleke, de meest gerespecteerde buurtkater. De mama van Charley en mijn vrouwtje hebben  iets nieuws bedacht. Wij mogen elkaar zo af en toe schrijven, om onze belevenissen uit te wisselen. Ik bedoel maar, Charley mag de tuin niet uit en ik mag de wijde wereld in, kan ik hem mooi vertellen over mijn avonturen. Ook niet onbelangrijk is dat Charley een heer op leeftijd is en mij bij tijd en wijle bijstaat met goede raad. Hieronder de brief die ik naar Charley gestuurd heb. (Zijn mama zet dat dan weer op het net, zodat ook andere poezebeesten mee kunnen genieten)   Yo Charley   Joh, heb jij echt zo'n hekel aan kammen?? Ik wou dat het vrouwtje mij iedere dag deed borstelen.......vink heerlijk. Maar ja, ik heb dan ook niet van die lange haren. Tja en dat de vrouwtjes niet (meer) naar je kijken, moet je je niet aantrekken hoor. Die zijn gewoon jaloers, als het kon zouden ze groen en geel zien van jaloezie. Ik weet niet of je het weet, maar jij bent wel ff wereldberoemd in blogland hoor (ik ook wel een ietsiepietsie). Mag ik je daarom een kleine raad geven van de ene jeweetwelkater naar de andere jeweetwelkater? Laat mamma Leen maar lekker haar gang gaan met die borsteldinges en zo, kunnen jouw mamma's ook genieten van een zeer gedistinnogwattes heer! Ik denk zo, dat je daar nog niet aan gedacht hebt.   Dat je verwend wordt met speciaal eten, is niet meer dan normaal hoor. Als ik ziek ben doet het vrouwtje dat ook. En weet je wat? Als het vrouwtje en het baasje weer eens een poosje van huis zijn (ik mag dat niet!) en ze komen terug, weet je wat ik dan doe??? Net of ik niet lekker in mijn vachtje zit! Joh, moet je het vrouwtje een horen, ze praat de hele tijd tegen mij, ik krijg alle aandacht die ik verdien en heeeeeel veel lekkere hapjes. Moeten ze maar niet weggaan met al die tassen en zo.   Nou, kerel, ik hoop dat je je staande houdt bij de dames, ik ga die Belg hier nog ff jennen.   Pootje van Polleke en de rest van de bende.