aug 152016
 

Na vele weken strijd is er uiteindelijk een overwinnaar uit de bus gekomen! De strijd was heftig en zwaar, de ene kater werd aangestuurd door onze Stompie, de andere door onze Jan en de derde door ons Polleke . Maar ja, wie had nu de meeste charmes, de meeste invloed en karma???

Maar goed, de strijd is gestreden, het leed is geleden en de winnaar is bekend. Het is Dommeltje geworden, niet echt een naam voor een buurtkater, maar het is niet anders!
Als het goed is wordt Dommeltje aangestuurd door ons Polleke, maar het kan goed zijn at onze Stompie of onze Jan er zich mee gaan bemoeien!
We wachten de ontwikkelingen af.

aug 132016
 

Dat het leven niet eerlijk is weten we allemaal, dat je vaak (onbewust) gekwetst wordt is een feit. Maar als mensen je doelbewust kwetsen met het doel je eronderuit te halen op een moment dat je niet kunt reageren zoals je zou willen, wordt het een ander verhaal!
Die mensen doen dat bewust om jou eronderuit te halen, vaak omdat ze zich beter voelen dan jij. Op dat moment voelen ze zich superieur. Erg superieur zelfs!
Op dat soort momenten wil je die mensen graag op hun nummer zetten maar om de lieve vrede te bewaren doe je dat niet. Je houdt je in en doet alsof er niks aan de hand is……….maar inwendig kook je en de tranen zitten hoog.
Dat hou je vol tot je thuis bent en je je kunt laten gaan, huilen, verdrietig zijn en je tranen laten gaan!
Je vraagt je af wat mensen bezielt om je zo te kwetsen, maar dat antwoord zul je nooit krijgen, om de simpele reden dat die mensen niet beseffen wat ze hebben aangericht.

aug 052016
 

Manlief moest even naar het ziekenhuis voor wat onderzoekjes, niks ernstigs gelukkig. Dus manlief pakt de scooter en knort naar het ziekenhuis, daar netjes de scooter gestald en op slot gezet met een schijfremslot. Een degelijk en goedgekeurd door de verzekering slot.
Je ziet hem al aankomen waarschijnlijk. En ja, inderdaad , bij terugkomst in de stalling scooter foetsie. Hoe is dat nu mogelijk. Ik bedoel maar, zo’n scooter weegt toch al gauw 100 kg. En dat neem je net zomaar ff mee.
Zowat alle duivels uit de hel gevloekt, want het is wel JOUW scooter die gejat is. Je ziet die hele film al aan je voorbij gaan, aangifte doen bij de politie, je verzekeringsagent bellen, en op pad voor een nieuwe scooter.
De ellende alleen al, de tijd en de energie die het je kost, je baalt als een stekker,
Maar dan krijg je een helder moment! Er is beveiliging aanwezig in en rondom het ziekenhuis en je gaat daar maar eens navraag doen. En wat blijkt? Dit soort ‘diefstallen’ komen dagelijks voor Men jat een scooter, zet hem uit het zicht en komt het ’s avonds of ’s nachts ophalen met een busje.
Samen met de beveiliger maakt manlief een rondje over het ziekenhuisterrein en goddank werd de scooter terugvonden. Scheelt weer een hoop trammelant en geld.
Petje af voor de beveiliging van het ziekenhuis!

mrt 182016
 

18 Jaar geleden kwam hij bij ons als een klein pluizig oranje bolleke. Hij was niet bepaald onder de indruk van de 2 andere poezebeesten die hier woonden, verre van zelfs. Al snel zouden we erachter komen dat Polleke een kater was waar je terdege rekening mee diende te houden.
Hoe klein hij ook was en bleef voor een kater, hij ‘terroriseerde’ de hele buurt. Geen enkele kat durfde bij ons in de tuin te komen maar hij ging prinsheerlijk bij alle buren langs.
Toen Sorbonne (ook gekend als diejen Belg) zin intrede deed heeft Polleke hem heel duidelijk gemaakt dat Polleke de baas was, is en zou blijven!Dat heeft dieje Belg goed onthouden, hij had ontzag voor die kleine rooie.
Polleke had ook een schrijfselvriendje genaamd Charley met wie hij lief en leed deelde in de overtuiging dat wij als baasjes er geen weet van hadden. Dat de berichten elkaar kruisten en er soms geen touw aan vast te knopen was, och een kniesoor die daar op let.
De laatste weken ging het niet zo goed met Polleke, hij had moeite met traplopen en werd magerder ondanks dat hij flink at. Met lood in de schoenen toch maar naar de dierenarts om hem na te laten kijken. Wat we al vreesden werd waarheid, hij was aan het eind van zijn latijn, zijn longen lieten hem in de steek. We hebben de moeilijke beslissing genomen hem zijn rust te gunnen en hem in te laten slapen.
Polleke, bedankt voor de 18 mooie jaren dat we voor je mochten zorgen.

dec 142015
 

Ik werd zo kriegel van die trui dat ik hem tijdelijk op een zijspoor heb gezet. Inmiddels heb ik een dekentje gehaakt, een sjaal gemaakt, een vestje voor onze jongste kleinzoon gebreid en in elkaar gezet, begonnen aan een vest voor onze oudste kleinzoon, en nog veel meer
Tijdens onze vakantie ben ik begonnen met een omslagdoek voor mijzelf, tunisch haken. Wat is dat heerlijk ontspannend.
En die trui die ik voor de vakantie af wilde hebben?? Ik denk dat ik die maar uithaal een opnieuw begin, maar dan een simpele recht toe recht aan trui met een v-hals, Het garen is mooi genoeg voor zo’n trui.

dec 092015
 

Soms zit het even tegen
Soms gaan de dingen niet zoals ik dat graag wil
Soms krijg ik slecht nieuws
Soms struikel ik over mijn eigen voeten in m’n enthousiasme en ga ik neer
Soms ren ik rond als een kip zonder kop
Soms komt er niks onder mijn handen vandaan
Soms moet ik voor de 4e keer opnieuw beginnen aan die ene trui die ik zo mooi vind
Soms geldt ook voor mij de wet van Murphy
Soms wil ik gillen uit frustratie

Maar dan:
Springt onze oudste kleinzoon in mijn armen en zegt: “Om, ik vind je lief!
En krijg ik een brede lach van onze jongste kleinzoon.

Dan weet ik: Ik ben rijk, ontzettend rijk!!!!!

nov 092015
 

En dan komt plotseling het bericht
Dat er weer iemand niet meer is
Ongeloof, ontkenning en schrik
Zijn de eerste reacties
Ongeloof, omdat JIJ vindt dat dit niet kan
Ontkenning, omdat JIJ niet wil dat dit gebeurt
Schrik, omdat JIJ vindt dat het nu wel heel dichtbij komt
Maar heb JIJ ook stilgestaan bij het waarom?
Kun JIJ in het hoofd van een ander kijken?
Mag JIJ oordelen over die ander?
Het antwoord op die vragen is: NEE!!!
Wat mij rest is verdriet om een geliefd persoon
Maar nu de rust heeft gevonden

aug 242015
 

Yo Charley

Ben ik weer. Da mensenkindje is geboort hoor. ’t Is weer een klein mènneke, dus heb ik weer eens een probleem, want hoe ga ik die kleine mènnekes nou uit elkaar houwen??? Ik ga het ff uitleggen: het vrouwtjes heeft plaatjes gemaakt met da machien van haar en aan mij laten zien. Tjongejonge, dà nieuw klein mènneke ziet er hetzelfde uit as dà eerste klein mènneke toen die nog kleinerder was.
Het vrouwtje snapt nie da’k hhet nie meer snap. Het vrouuwtje is ook errug blij met dà nieuw klein mènneke (ook nog steeds stapel op dà eerste klein mènneke hoor) maar ook een beetje geverdrietig om iets wat ze me niet heeft geverteld.
’t Lijkt hiero wel herrufst, veul regen en een boel gedonder, dus ben ik nie veul buiten. Rennen gaar nie meer zo goed, dus speel ik op veilig.
Diejen Belg en ik slapen eigenlijk meer dan da we wakker zijn, maar ik vin het goed zo.

Nou gabbert, hou je taai en moggie iemand bekends tegen komen daarboven, doe die dan de groete van het vrouwtje, mij en diejen Belg.

Pootje van Polleke en diejen Belg.

mei 192015
 

Breien is een van mijn hobby’s, truien, mutsen, sjaals, sokken, vesten, ingebreide patronen, kabels, ik draai er mijn hand niet voor om. Maar nu ben ik bezig met een patroon waar ik enigszins kriegel van word, normaliter kan ik breien en tv kijken tegelijk, bij dit patroon dus niet. Ben nu bezig met de 4e poging, kan dit alleen breien als ik alleen ben, zit continu te tellen, maar opgeven??? Never nooit niet. Die trui zal klaar zijn voor onze vakantie.

wordt vervolgd