aug 152016
 

Na vele weken strijd is er uiteindelijk een overwinnaar uit de bus gekomen! De strijd was heftig en zwaar, de ene kater werd aangestuurd door onze Stompie, de andere door onze Jan en de derde door ons Polleke . Maar ja, wie had nu de meeste charmes, de meeste invloed en karma???

Maar goed, de strijd is gestreden, het leed is geleden en de winnaar is bekend. Het is Dommeltje geworden, niet echt een naam voor een buurtkater, maar het is niet anders!
Als het goed is wordt Dommeltje aangestuurd door ons Polleke, maar het kan goed zijn at onze Stompie of onze Jan er zich mee gaan bemoeien!
We wachten de ontwikkelingen af.

jul 072016
 

Nog steeds voelt ons huis leeg, kaal en stil. Onze Jan, Stompie en Polleke worden gemist, maar het meeste wordt toch Sorbonne gemist. Zijn blafje als ik thuiskwam, het nieuwsgierig kijken wie er binnen kwam, het alert reageren op de postbode en andere bezorgers, tja dat is er niet meer. Ook niet de schrijfseltjes van Polleke aan Charley, schrijver van ‘Hoera, ik heb twee mamma’s’.
Die schrijfseltjes gingen over 3 keer niks, liepen langs elkaar heen, hadden geen enkele nieuwswaarde, maar waren leuk om te lezen voor een ieder.
Da klein mènneke van ons vraagt soms waar Borbonne is, we proberen dan uit te leggen dat Borbonne op was en niet meer verder kon, maar in hoeverre snapt een klein mènneke van amper 4 jaar wat dood betekent??
Momenteel is hier in de wijk een felle strijd gaande, wie de titel ‘zeer gerespecteerde buurtkater’ gaat overnemen…….Regelmatig zitten er poezenbeesten in onze tuin, met een hoop gebrom, gekrijs en gemiauw. Soms als onze tuindeur openstaat wil er wel eens eentje binnenstappen, maar die komt echt niet verder dan 1 voorpootje. Dan een aarzeling: ‘Zet ik door of…..’ Nee toch maar niet, maken dat ik wegkom!
Ik vermoed dat de strijd om de titel ‘zeer gerespecteerde buurtkarter’ nog wel een tijdje doorgaat.

mei 112016
 

Sinds ons Polleke en diejen Belg er niet meer zijn lijkt onze tuin wel een ware poezenspeeltuin te zijn geworden. Regelmatig zien we hier een rooie, een zwart-witte, een zwarte, een witte en een zilvergrijs-witte verschijnen. Soms eentje, soms een combinatie van bovenstaande poezen. En een lol dat ze dan hebben, ze rennen, rollen en buitelen over elkaar heen.
En dan, ineens, zonder aanleiding stopt het spel en gaan ze zitten, starend naar een bepaald punt. Na een poosjes druipt dan de ene na de andere poes af, gewoon, rustig over de schutting, zonder gemiauw en zonder protest.
Eventjes is het dan doodstil in onze tuin, niet beweegt, niets maakt geluid,,,,, zou het dan toch die zeer gerespecteerd buurtkater en opa van mensenkindjes zijn??

mrt 022016
 

Yo Charley

Hier weer eens een berichie van mij, Polleke, eens een zeer gerespecteerde buurtkater. Het heeft weer ff geduurd, niet dat ik niet op het letterblokjesmachien mag van het vrouwtje, maar ik ben gewoonweg te moe en mijn pootjes willen ook niet altijd wat ik wil………
Ik slaap zowat 90 percent van de dag en als ik wakker ben weet ik eerlijk gezegd niet goed wat ik moet doen of wat ik wil.
Ik weet nog wel dat ik mijn vacht moet poetsen en dat ik moet eten, dat eerste vergeet ik wel eens dat laatste never nooit niet, ik gebedoel maar als ik stop met eten ben ik in no time bij jou, onze Jan en onze Stompie.
Mee diejen Belg gaat het ook nie echt lekker, die wordt ook oud, net als ikke.
Ik ben inmiddels opa van 2 klein mènnekes, een groot klein mènneke en een heel klein mènneke. Da heel klein mènneke doet niet veel meer dan slapen en eten (net als ikke dus) en da groot klein mènneke moet binnenkort naar school (geen idee wat da is, maar dan istie bijna niet meer thuis). In de mensenwereld werkt alles net ietsjes anders dan bij ons, maar ik hoop dat die twee klein mènnekes een net zo gelukkig leven hebben als ikkes.
Dat was het weer voor deze keer, ik moet nog iets gaan doen maar ben al weer gevergeten wat!

Pootje van Polleke en diejen Belg.

dec 042015
 

Yo Charley

Hiero eindelijk weer eens berichie van mij Polleke. Tis weer effekes geleje da’k het letterblokjesmachien van het vrouwtje mocht gebruiken, ze is of aan ’t werk, of aan het oppassen op die twee klein mènnekes of iets met naalden aan het doen. En die enkele keer dat da machien aanstaat zit ze op een smoelenboek te gluren. Ik heb dikwijls gemiauwd da’k jou weer eens moest schrijven, maar ze wilde het maar niet begrijpen.
Enfin, genoeg gezeurd, ik ben er nu! Veel nieuwigheden heb ik niet, alles loopt hier zo’n beetje volgens plan. Ik heb wel mijn functie als zeer gerespecteerde buurtkater afgestaan aan den diejen van 2 huizen verders, ik gebedoel maar, ik word ook een daggie ouwer en alles gaat niet meer zo soepeltjes……. Hij moet nog wel veel leren maar dat komt wel goed. Om de zoveel tijd kletsen we effen bij en ik moet miauwen dat hij het goed oppakt.
Met die twee kleine mènnekes is ook alles goed, ze groeien als kool en zijn heel lief voor mij. Diejen Belg wordt ook al een ouwe vent, hij zou het liefst 25 uur er dag slapen, maar dat lukt hem echt nie!
Noou, ouwe Dibbes, dou onze Jan en Stompie maar de groeten van ons en hou je taai daarboven.

Pootje van Polleke en diejen Belg.

okt 082015
 

Ja hoor, het was weer eens zover, de jaarlijkse uittocht van mijn baasje en bazinnetje naar hun geliefde Frankrijk (waar dat ook mag zijn) kwam weer eens om de hoek kijken.
Diejen Belg was weer naar zijn logeeradres, mijn verzorger was geregeld (da’s wel noodzakelijk wan ik ga never nooit nie uit logeren hoor).
Tja en dan staan er in enen een paar (dacht ik toch) warme tassen in de kamer. Om mijn baasje en bazinnetje dan maar eens goed duidelijk te maken dat ik eigenlijk ook wel eens mee wil naar dat verre Frankrijk (ik weet het, ik spreek mezelf tegen) ben ik zeer demonstratief op een van die tassen gaan liggen.
Ha’k beter nie kunnen doen, bazinnetje had daar een tandenpoetsmachien ingestopt, zo eentje die op stroom gaat. Laat ik nou net op het knopje gedrukt hebben gaat dat tandenpoetsmachien bibberen. ‘K heb toen maar besloten om mijn oppas te gaan gallen, ik gebedoel maar, met zo’n ding wil je toch niet gevonden worden in dat verre land.
Baasje en bazinnetje zijn gelukkig weer thuis, uitgerust en wel, en ikke?? Ikke kan weer genieten van diejen Belg, een lekker warm plekkie op de schoot van mijn baasje.
Al met al heb ‘k niet zo’n slecht leven, maar dat moet ook, ik ben per slot van rekeningen wel een zeer gerespecteerde buurtkater. ’t Is maar dat je het weet!

aug 042015
 

Yo Charley

Al weer een hele poos gelejen da’k wat heb kunnen neer krabbelen maar het vrouwtje is druk druk en nog eens druk
Of ze is aan ’t werk, of ze zit met die naaldjes te tikken of ze is naar het klein vrouwke en dà klein mènneke waar binnenkort weer zo’n mensenkindje komt
En als mijn vrouwtje weg is staat haar letterblokjesmachien niet aan en ik weet nog steeds niet hoe ik dat ding aan het werk moet zien te krijgen.
Maar goed, nu heb ik de kans en die pak ik dan ook met twee pootjes tegelijk.
Ist daarboven nog een beetje uit te houden?? Of kom je nog weleens terug om je mama’s te plagen.
‘K hoorde wel dat mama Leny weer aan de sukkel is, als je haar nog eens opzoekt geef haar dan een heeeeeeele dikke knuff van mij en diejen Belg.
Sinds een aantal weken heb ik ne nieuwe buurman, ne Jack Russel. Da zegt me niet zoveel, maar ik heb hem al wel duidelijk gemaakt da’k ne zeer gerespecteerde buurtkater ben en gewoon in zijn tuin kom als ik dat wil. Vond ie nie leuk mar ‘k heb hem ff geverteld dat ie het maar moet accepteren anders kan ie kennis maken met diejen Belg…………
Die bijt nog geen deuk in een pakkie boter maar dat weet die kleine keffert niet.
Onze nieuwe buuf heeft ook zzo’n mensenkindje maar daar blijf ik verre van, dat mensenkindje doet haar eigen poezenbeesten nog al eens pesten en daar hou ik niet van.
Afgelopen nacht heeft het hier behoorlijk ongeweert en daar houdt diejen Belg nie van, ik ben maar bij hem gaan liggen om te zorgen dat ie niet al te veel bang zou worden. Gelukkig kwam het baasje op tijd naar benejen en heeft hem meegenomen naar buiten en dan istie nie meer bang
.
Nou gozert, dat was het weer voor deze keer, ik ga nog ff pitten, ben ook niet meer van de jongste.

Pootje van Polleke en dieje Belg.

Ps. : diejen heeeeeele dikke knff nie vergeten!!!!

mrt 232015
 

Wat k nou weer meegemaakt heb!! Je zult je ogen niet geloven als je dit leest, maar het is echtwaar gebeurd!!
Zoals ik al geverteld heb, heeft onze nieuwe buuf een zwart-witte en een wit-zwarte poes.
Nou ben ik geen voorstander van vreemde poezen in mijn tuin, maar ik heb eergister toch maar een uitzondering gemaakt. Ik had diejen Belg ook al ingeseind dat ie de boel de boel moest laren en tot mijn stomme verbazing heeft ie dat ook gedaan.
Buuf had een vriendje, maar dat vriendje was niet zo vriendelijk meer voor buuf. Ze heeft hem gewoon geverteld dar ie haar met rust moest laten. Tja, dat het vriendje daar anders over dacht, daar had buuf geen rekening mee gehouden.
Vriendje stond hier te gillen en te loeien alsoftie een kater was……
`k Heb toen die zwart-witte en wit-zwarte maar toegelaten in mijn tuin.
FF later kwamen er van die meneren met een auto met lichies en petjes op en die hebben alles opgelost.

Pootje van Polleke en diejen Belg.

mrt 122015
 

Die ontgestoken longen van het vrouwtje zijn weer wat beterder, da`s goe nieuws, maar ik heb ook supernieuws!
Doordat ik het vrouwtje en klein bazinnetje heb geafluisterd weet ik nu wat het betekent dat dà klein mènneke grote broer wordt.
Ikkes word weer OPA! Er komt weer een klein mensenkindje bij het klein bazinnetje! Het vrouwtje en het baasje zijn blij, maar niet half zo gelukkig als ik.
`k Heb het ook al geverteld aan diejen Belg en die vond het ook helemaal okè.
Nu weer tijd om te gaan slapen, ik gebedoel maar, ik ben ook niet meer een van de jongsten en rusten is nu heel errug belangrijk, ook voor het vrouwtje.

Pootje van Polleke en diejen Belg.

feb 282015
 

Nu het vrouwtje met ontgestoken longen thuis zit te zitten, staat haar letterblokjesmachien niet zoveel aan, ze ligt vaak op bed of de bank te pitten.
Vrouwtje is ook boos,men heeft nl geprobeerd in te breken in haar oude autootje om die te stelen, ik gebedoel maar wa moe je nou met zo een oud ding??????
En die gasten van de wegenhulp wilden ook al nie meewerreken, Hoe kan je nu met ontgestoken longen bij je auto staan, je ben potverdorie zo ziek als een hond!

Maar goed, genoeg over het vrouwtje, IK ben nu weer aan de beurt. De buutpoezen komen niet meer in mijn tuin, da’s weer een gruststelling. Moet ik alleen die 2 keffers van de hoek nog aan hun verstand peuteren dat ze zich rustig moeten houden als het baasje in de nacht heeft gewerkt. Die keffen zowat op iedere vlieg die voorbij komt en IK vin dat da dus nie meer kan. Als je nog tips hebt, Charey, dan graag
Vrouwtje heeft me ook geverteld dat dá kleine mènneke grote broer gaat worden moe’k ook nog eens over nadenken wat ze daar nou weer mee bedoeld.

Je ziet, Charley, dat ik het niet makkelijk heb hier in mijn eentje, ‘k wou dat onze Jan en onze Stompie nog hier waren, kon ik hunnie om raad vragen. Wellicht kan jij ze eens een berichie sturen??????

Pootje van Polleke en diejen Belg.