jun 222007
 
Hoewel je het aan de temperatuur (15-16 graden) niet zou zeggen is gisteren officieel de zomer begonnen Een zomer waarvan ik hoop dat hij datgene brengt wat eenieder zou willen Lange warme avonden, je weet wel, zo lekker dat je geen zin hebt om naar binnen te gaan Dagen waarop de temperatuur uitnodigt tot een duik is het zwembad of de zee Een zomer waarin je kan genieten van ‘zomers’ fruit, heerlijke groentes en de bbq Een zomer waarin je kan genieten van de zon, niet te warm maar wel veel uren zonneschijn Een zomer met zo af en toe een zomers buitje m de tuin weer op te frissen en het stof weg te spoelen Een zomer vol kleur, zoals afgelopen zondagavond, gekiekt door dochterlief. Zal het allemaal uitkomen?? We zullen het moeten afwachten. 
jun 142007
 
Aan het eind van zijn kinderjaren was ze het contact met hem verloren. Zo af en toe hoorde ze hoe het met hem ging, maar het bleef allemaal een beetje vaag. Nu had hij weer contact gezocht, hij vroeg haar of hij eens mocht komen praten. Het eerste gesprek verliep moeizaam, er was te veel gebeurd in de afgelopen jaren. Te veel om het aan de kant te schuiven, om het te vergeten, om te doen alsof het niet was voorgevallen. Die middag is er een boel uitgelegd en besproken, ze hebben beiden hun verhaal kunnen doen. Met een onwennig gevoel heeft ze hem gedag gezegd, niet wetende of ze hem ooit nog terug zou zien. Niet wetende of ze er goed aan gedaan heeft, niet voor zichzelf maar ook niet voor hem. Het enige lichtpuntje dat ze zag, was het feit dat er misschien, in de toekomst, een beter contact zou kunnen komen. 
jun 092007
 
Nu de vakantieperiode weer in zicht komt, lees ik regelmatig op een forum, speciaal voor kampeerders Hieronder een kleine greep uit de vragen die gesteld worden: - hoe ver is de supermarkt van de camping? - verkopen ze in die supermarkt ook pindakaas? - is het zwembad geschikt voor kinderen tot 2 jaar? - is de Middellandse Zee geschikt voor kleinere kinderen? - hoe doe je de was op de camping? - is bbq-en toegestaan op de camping? - drinken jullie kraanwater of flessenwater in Frankrijk? - wat is de beste route naar mijn bestemming? - kan ik in één dag naar zuid Frankrijk rijden vanuit Noord Holland met auto en caravan?? Als ik dat zo allemaal eens lees bekruipt mij toch het gevoel dat de meeste mensen er misschien beter aan zouden doen de vakantie in eigen land door te brengen, zonder alle ‘stress’ van de voorbereidingen en de reis naar de bestemming en, niet te vergeten, of we daar wel een Hollandse maaltijd op tafel kunnen zetten. Wij hebben voor dit jaar ook een camping geboekt in Frankrijk, wat we daar aan zullen treffen zien we wel, wat de omgeving ons te bieden heeft, blijft een verrassing, en wat het eten betreft, genieten we van al het goede dat daar te verkrijgen is.  
jun 042007
 
Tijdens een kampeervakantie kan je het treffen met je buren, domme pech hebben of er de humor van inzien Doet me denken aan de buren die we enkele jaren geleden op een camping in Frankrijk hadden Het gezin bestond uit pa, ma, dochtertje en zoontje Laten we het meisje Fleur noemen Fleur was een ondernemend ding van een jaar of vijf, ondeugende blik in haar oogjes en altijd bezig kattenkwaad te verzinnen Pa en ma waren hier niet echt gecharmeerd van en Fleur kreeg dan ook regelmatig te horen dat dit of dat niet mocht, dat ze zich moest gedragen, dat ze eens normaal moest doen en ga zo maar door Fleur belandde ook regelmatig, voor straf, in de caravan als pa en ma bezig waren met haar broertje Fleur wist altijd wel iets te verzinnen om de aandacht te trekken, soms leek het wel of ze de hele caravan aan het verbouwen was Was Fleur in het zwembad dan mocht ze niet dit, niet dat, en vooral geen aandacht vragen van pa of ma, want die waren druk in de weer met broerlief Dat Fleur toch een goed humeur wist te bewaren en vrolijk door het leven ging verbaasde ons enigszins, want Fleurtjes leven was in die vakantie niet echt fleurig te noemen.
jun 032007
 
Klaprozen doen mij denken aan mijn prille jeugd Mijn grootouders woonden is een huisje buiten een dorp met daarnaast een weiland In de zomerperiode stond dat weiland vol met klaprozen Ik vond dat toen al mooie bloemen en dat vind ik nog steeds Soms kom je ze tegen op plaatsen waar je ze echt niet verwacht, dan kan ik het niet laten er toch een paar foto’s van te maken.