okt 272007
 

De hele dag bezig en resultaat??? Nul komma nul
Althans, zo voelt het
Zo heb ik alles opgeruimd en ik heb me nog niet omgedraaid of er ligt weer het een en ander
Het lijkt wel of ik van hot naar her ren, en weer terug zonder ook maar iets uit te voeren
’s Avonds moe op de bank ploffen en zelfs geen zin meer hebben om te loggen
Zo ken ik mezelf helemaal niet, zo ben ik ook nooit geweest
Is dit nu een pre-winter dip of een post-vakantie dip???????

okt 182007
 

Nu ruim 5 maanden na de operatie sta ik stil wat het afvallen betreft
Ik heb, zoals men dat zegt, een plateau bereikt……
Het kon ook niet duren, gemiddeld bijna 1 kilo per week, dat gaat te snel
Voor de resterende 10 kilo heb ik nog tot mei 2008 (of zoiets)
Ik ben wel blij dat ik de maagband heb laten plaatsen, anders was ik nooit zover gekomen en had ik het, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, ook niet volgehouden.
Al met al gaat het uitstekend, toch zeker als ik luister naar mijn lotgenoten tijdens de nazorg in Hilversum, de een moet ontzettend vaak spugen, de ander heeft de band al 2 maal laten bijspuiten, de volgende valt minimaal af, met onsjes per week, weer een ander heeft echt niet voldoende aan het dieet en ga zo maar door.
Ook ik heb zo mijn kleine dingetjes, ik verdraag geen brood en geen vlees, maar dat is ook het enige. Er zijn nog zoveel andere dingen die je wel kunt eten.
Samengevat: geen moment spijt gehad van de operatie en de kilo’s die ik nu kwijt ben wil ik echt never nooit niet meer terug!

okt 132007
 

Sinds een paar maanden ben ik lid van een sportschool
Men had mij nl verteld dat sporten goed was voor mij ivm het afvallen
Nu is een sportschool voor mij niet meer en niet minder dan een gebouw waar je kan werken aan je conditie en je spieren
Dit kan door middel van loopbanden, hometrainers, crosstrainers en meer van die apparaten
Gratis koffie en thee, fruit, sauna en Turks stoombad is mooi meegenomen,  maar geen must
Ik probeer minimaal 2 maal per week mezelf daar flink in het zweet te werken om dan, na het douchen, voldaan naar huis te gaan
Geen poespas, gewoon lekker een paar uurtjes bezig zijn, je gedachten laten gaan en even los van alle andere dingen die je bezig houden
Ik heb altijd gedacht dat de meesten er zo over denken, maar ik heb me daarin vergist
Er zijn ook mensen die naar de sportschool komen om, naar mijn idee, een modeshow te lopen, een nieuwe liefde te vinden, om te laten zien hoe goed en slank ze wel zijn, om indruk te maken op anderen
Die mensen komen niet in een trainingspak of sportoutfit naar de sportschool, neeeeeee die komen in vol ornaat, dames dik onder de plamuur en een parfumlucht waar je U tegen zegt
Die sleuren een tas mee of ze minimaal 6 weken daar zullen verblijven ipv een paar uurtjes
Als je dan in de kleedkamer ziet wat er allemaal in die tas zit, make-up, haargel, parfum, borstels, föhn, en meer van die dingen
Voor ze überhaupt de zaal ingaan moet eerst alles gecontroleerd worden, kapsel, make-up, kleding en pas als alles naar wens is, gaat men beginnen.
Na afloop volgt hetzelfde ritueel, douchen, haartjes föhnen, make-up bijwerken, strakke spijkerbroek en shirtje aan en je dan pas aan de buitenwereld vertonen………..
Ik ga me toch zo onder de hand afvragen waar een sportschool nu eigenlijk voor dient

okt 062007
 

Dag 8

Vandaag iets gedaan wat we nog niet eerder hebben gedaan, ’s morgens naar het strand. Dan is het nog niet zo warm, kun je lekker van de zon genieten. Picknicken op het strand heeft ook wel wat.

Dag 9

Deze morgen naar le Muy naar de markt, gelukkig waren we er redelijk vroeg en konden we nog een parkeerplaatsje vinden. Op de franse markten zie je dingen die je in Nederland niet tegenkomt, het fruit en de groenten zien er zeer appetijtelijk uit, de olijven ruik je al van een afstand.
’s Middags nog een duik in t zwembad genomen en ’s avonds weer bij de caravan gehangen

Dag 10

Rond half 9 de camping verlaten en richting St Tropez gereden met de nodige tussenstops, zoals in Les Issambres en St Maxime.
In Les Issambres de markt bezocht en in St Maxime aan de koffie en vandaar in een slakkengangetje naar St Tropez. De auto geparkeerd bij de haven en vandaar rustig het dorp doorgewandeld, incl het kerkhof waar we gezocht hebben naar het graf van Roger Vadim maar helaas niet gevonden hebben.
In St Tropez zouden we met onze auto opgevallen zijn, meestal zie je er alleen dure rondrijden, lijkt meer op flaneren, om van de boten maar te zwijgen.
Zien en gezien worden, daar draait het om in St Tropez.

Dag 11

’s Morgens naar de markt in St Aygulf,  ’s Middags naar het strand, was niet echt lekker te noemen, stond een harde aflandige wind, je werd af en toe bijna gezandstraald.

 

Dag 12

Vandaag stond Monaco op het programma en dat betekende om 9.05 met de trein vanuit St Raphael. Niet te geloven wat we moesten betalen, 5 euro per persoon, was omdat ze het openbaar vervoer willen promoten.
Was redelijk druk in Monaco, vooral tijdens het wisselen van de wacht bij het prinselijk paleis. Beetje rondgewandeld in de oude stad, de kathedraal waar prinses Gracia begraven ligt bezocht, het Oceanisch museum en later de dure wijk van Monaco
Om 19.26 weer terug richting St Raphael, aankomst 21.05, hapje gegeten en weer terug naar de camping.
Een vermoeiende maar hele mooie dag.

 

okt 042007
 

Dag 5

Ook deze morgen waren we vroeg uit de veren, zo rond de klok van 7.
Tja, en dan kun je gaan bellen omdat je medische hulp nodig hebt. Het advies was om rechtstreeks naar het ziekenhuis van Fréjus te rijden. Zo gezegd zo gedaan, tenminste dat dachten we. Niet bekend in die stad, dus eerst maar eens op zoek naar een Office du Tourisme voor een plattegrond. Stervensdruk daarbinnen, maar gelukkig hing er buiten eentje. Het ziekenhuis opgezocht en aan de wandel gegaan. Was me toch een eind lopen, maar we hebben het gehaald.
Bij de spoedeisende hulp heel vriendelijk geholpen, leek er in eerste instantie op dat we de andere dag moesten terug komen en dat het een opname zou gaan worden. Maar gelukkig was er een arts die gelijk wilde kijken en dus mocht ik naar binnen in de hoop dat het abces geopend zou worden, troep eruit en veel minder pijn. Maar helaas, dat ging niet, heb medicijnen voorgeschreven gekregen, voor 7 dagen en nu maar hopen dat het werkt.
’s Middags uitgewaaid aan het strand en weer een beetje bijgekleurd.
Die avond uit eten, naar hetzelfde restaurant als 4 jaar geleden. Alleen was het van eigenaar verwisseld en een beetje erg chique geworden. Heerlijk gegeten, het lamsvlees smolt bijna op je tong. Manlief wilde nog graag koffie en dat sloeg werkelijk alles. Koffie werd geserveerd, melkkannetje erbij, een schaaltje met lekkers, noga, kruidkoekje en suiker. Die zat in een doos, 2 soorten met twee kleine lepeltjes.
Behoorlijk wat geld kwijt, maar het was het wel waard.

Dag 6

Boodschappen- en stranddag.

Dag 7

Vrijdag is marktdag in Ventimiglia, Italië, en daar moesten we naar toe.
Dat betekende wel vroeg opstaan, omdat we met de trein wilden gaan vanuit St. Raphael.
Het was het boemeltje, oftewel op elk station werd er gestopt. De trein volgt zo goed als de corniche dus kon ik deze keer genieten van het spectaculaire uitzicht.
Eenmaal in Ventimiglia eerst aan de koffie en daarna slenteren over de markt. Leuke trui van cashmir en een paar kettingen gekocht, ook een badpak en bikini, met ruim 17 kilo minder moet dat kunnen, tussen de middag ik aan de spaghetti fruits de mer en Frank aan de pizza.
Om 17.00 de trein terug naar St. Raphael en deze keer niet het boemeltje. In St. Raphael een paninie gegeten, nog even over de boulevard geslenterd en richting de camping. Al bij al een goeie 12 uur onderweg geweest

okt 012007
 

Dag 2

’s Morgens vroeg opgestaan en verse croissantjes gehaald. Lekker buiten ontbeten en rustig van onze koffie genoten
Vertrokken naar Fréjus om daar over de markt te wandelen en info gehaald over de omgeving en treinreizen naar Italië.
’s Middags naar t strand waar we allebei lekker verkleurd zijn (nu nog rood maar dat wordt wel een zomers kleurtje)
Terug op de camping douchen, koffie drinken en even de omgeving van de camping verkennen.

Dag 3

Vandaag niet al te veel gedaan, ’s morgens vroeg opgestaan, rond half 6 en koffie gedronken, rond 8en gegeten en op het gemak naar het dorp gewandeld, daar wat rondgekeken, op een terrasje koffie gedronken, zonnebrand factor 50 gekocht en weer naar de camping gewandeld.
’s Middags boodschappen gedaan in Fréjus  en naar t zwembad om even af te koelen, de rest van de dag lekker genikst.

Dag 4

’s Morgens vroeg opgestaan omdat we via de corniche richting Cannes wilden gaan.
Is een mooie route om te rijden, alleen als chauffeur zie je er weinig van, op verschillende plaatsen gestopt om foto’s te maken van de schitterende uitzichten, zowel van de zee als van de bergen.
Geheel onverwacht zijn we in Cannes beland en hebben daar de middag doorgebracht.
Veel te zien en te beleven in Cannes, alleen viel het aantal hele dure auto’s ons een beetje tegen. Langs de boulevard een stokbroodje gekocht en lekker opgepeuzeld terwijl we genoten van het uitzicht op zee en de zon.
Eenmaal terug bij de parkeerplaats schrokken we wel een beetje van het parkeergeld, bijna 12 euro voor ruim 4 uurtjes, maar och, we hebben er ook wat voor terug gekregen.
De terugweg ging over de RN7, oftewel de ene haarspeldbocht na de andere en bergje op en af. Helaas hier geen mogelijkheid gehad om foto’s te maken.
Terug op de camping nog even het zwembad in gedoken en later een heerlijk stukje lamsvlees gegrild en gegeten met gebakken aardappeltjes en tomaat, ui en paprika.