jun 242008
 

Met stijgende verbazing heb ik dit artikel gelezen, ik me ook absoluut niet vinden in hetgeen deze meneer heeft neergepend
Het kan natuurlijk zijn dat hij het heeft geschreven om mensen op stang te jagen, hoewel ik me dat niet kan voorstellen
Wij komen al heel wat jaartjes in Frankrijk om onze vakantie door te brengen en genieten van al het goede dat Frankrijk te bieden heeft.
Onbeschoft gedrag van Fransen zal vast en zeker voorkomen, net zoals dat van Nederlanders voorkomt.
Hautain en arrogant kan ik ‘de Fransman’ niet vinden, eerder vriendelijk en behulpzaam.
Enkele voorbeelden:
Jaren geleden op een achterafweggetje pech met de auto, remmen werkten niet naar behoren. Tja en daar sta je dan. Hoe nu verder?? Komt er een auto met Frans kenteken aanrijden, de man ziet ons staan, stopt aan de kant van de weg en vraagt of hij ons kon helpen. Uitgelegd in mijn (school)Frans wat wij dachten dat er aan de hand was en dat we naar een garage moesten. Meneer heeft ons begeleid naar de garage, was toch een kilometertje of 25 rijden, wilde er niets voor hebben, wenste ons nog een prettige vakantie.
Tijdens een van onze vakanties aan de zuidkust midden in de nacht dringend een arts nodig. Die arts was er in no time, bleek dat ik naar ’t ziekenhuis moest en wel direct. Mocht geen auto rijden, manlief is niet in het bezit van dat roze papiertje. Geen probleem, de beveiligingsmedewerker van de camping was bereid om ons naar Montpellier te rijden, met onze auto, en heeft ons na de behandeling weer keurig netjes op de camping afgeleverd.
Misschien dat de schrijver van dit stukje zich eens moet aanpassen aan de normen en waarden zoals die in Frankrijk gelden!

jun 172008
 

Heel veel is er al geschreven en gezegd over de Hema-rookworsten
De een vindt ze goed, de ander moet er niet aan denken zoiets naar binnen te moeten werken
Ook wij gaven de voorkeur aan een ander merk worst, te weten Unox
Maar na het zien van onderstaande foto hebben we besloten toch maar over te stappen…..

Photobucket” />

jun 042008
 

Onlangs ben ik ‘overvallen’ door dit nummer van The Mavericks bij een zeer emotionele en aangrijpende gebeurtenis, het afscheid van een lieve vriendin die plotseling en zo totaal onverwacht was overleden.
De muziek riep herinneringen op, aan mijn jeugd, kermissen, vakanties doorgebracht in een tof gezin, het uitgaan in de dorpskroeg en meer
Ik ben op zoek gegaan naar een cd van deze band en P was zo lief mij een exemplaar te bezorgen
Deze cd zal voor mij altijd een bijzondere zijn en blijven, mij helpen bij het verwerken van het verdriet en de pijn.
Nooit zo beseft dat muziek je kan helpen in dit soort situaties, nu ondervonden dat je er steun bij kunt vinden.
Mijn favoriete nummer is deze, ondanks de herinneringen word ik daar helemaal vrolijk van.

jun 012008
 

Ik zie heel wat schepen voorbij varen, vrachtschepen, containerschepen, partyboten, de pannenkoekenboot en soms, heel soms een cruiseschip
Pure luxe is dat, je hoeft je nergens druk om te maken, niet na te denken over wat je nu weer op tafel moet zetten, niet of er genoeg te eten in huis is, niet of de was gedaan is, niets van dit alles, je hoeft alleen maar te genieten
’s Avonds stap je je opgemaakte bed is om heerlijk te slapen, ’s morgens opstaan, douchen en naar het ontbijtbuffet. De luxe alleen al om niet te hoeven zorgen…..
Hoe laat je in de volgende haven aankomt is niet jouw probleem, jij geniet alleen maar van het mooie weer en alle faciliteiten aan boord, zoals zwembad, sauna, fitness ruimte, de ligstoelen in het zonnetje.
’s Avonds is er van alles te beleven aan boord, van dansavonden tot shows al dan niet opgefleurd door een drankje en een hapje.
Heerlijk lijkt me dat, maar weten zal ik het nooit, een cruise is niet echt geweldig te noemen als je al zeeziek wordt op de veerboot van Kruiningen naar Perkpolder ………..