jul 262008
 
Al die jaren had hij zijn best gedaan, dat gedaan wat er van hem verlangd werd Door weer en wind werd hij gestuurd, zonder mopperen of klagen Her en der werd hij achtergelaten om later weer opgehaald te worden Nu had hij hier een piepje en daar een kraakje en begon hij zijn soepelheid te verliezen Het ging allengs slechter met hem, hij kon niet meer, hij was op Toen kwam de dag dat hij het bijltje er bij neergooide, hij verdomde het om nog langer door te gaan Ik ben daar niet echt blij mee, ik moest weer op zoek naar een nieuwe Keuze genoeg, daar niet van, maar vind maar weer eens iets waar je weer op kunt rekenen en bouwen dat hij je daar brengt waar je wezen moet Het is gelukt, ik heb hem gevonden, we moeten nog wel aan elkaar wennen,  maar dat komt wel goed Sinds gisteren ben ik de trotse bezitter van een nieuwe fiets!
jul 182008
 

Het is vakantietijd en dat is goed te merken op de weg Je kunt eindelijk weer eens een keer doorrijden zonder al te veel files Niet dat ik zo’n snelheidsduivel ben maar ik hou wel van doorrijden Nu ben ik blijkbaar niet de enige die daar zo over denkt, zo werd ik tot mijn stomme verbazing ingehaald door een auto met caravan terwijl ik toch dik 120 reed Bij mijn weten mag je met een auto met aanhanger niet harder dan 80 op de Nederlandse snelwegen, maar daar had deze ‘vakantieganger’ geen boodschap aan Zijn hele hebben en houwen had ie bij zich, vrouw en 3 kinderen (op de achterbank) Als ik zoiets zie vraag ik me toch eventjes af of zo iemand weet waar hij mee bezig is Je kan een nog zo sterke auto hebben, als die caravan om wat voor reden dan ook gaat slingeren, blijf je nergens Lang heeft de vakantie van deze man niet geduurd, bij de eerstvolgende parkeerplaats was hij aan de kant gezet door oom agent In dit geval: beter een dikke prent dan gewond of erger.

jul 102008
 

Volgens de kalender is het zomer, maar als ik zo eens naar buiten kijk is daar bar weinig van te merken De regen komt met bakken uit de lucht, temperatuur is niet echt aangenaam te noemen, alleen om te slapen is het weer. Sneu voor al die mensen die nu vakantie hebben en aan de kust of elders in Nederland op een camping zitten in een tent of caravan Maar weer of geen weer, regen of zonneschijn, vandaag is het ramenzeemdag voor buuf Dat ze dan alleen de binnenkant zou doen kan ik me nog indenken, maar om nou in de stromende regen de buitenboel te gaan doen? Maar ja, buuf is buuf en die houdt zich strak aan haar schema, ook wat het zonnen betreft Buuf is er namelijk van overtuigd dat je niet al te lang moet blijven liggen in de zon maar je op zijn tijd moet omdraaien En daar heeft buuf, slim als ze is, iets op gevonden…………. zodra het weer het toelaat ligt buuf in de tuin met de kookwekker die iedere 15 minuten afgaat, tijd om weer om te draaien Kun je je voorstellen dat ik bij zoiets een beeld voor ogen krijg van een kip die aan een spit gebraden wordt????????

jul 062008
 

Op de A15 mag er sinds enige tijd niet harder gereden worden dan 90 km/u, tussen knooppunt Vaanplein en knooppunt Benelux, in beide richtingen Nu heb ik op zich niet zo’n moeite met snelheidsbeperkingen, vooropgesteld dat deze zinnig zijn of een gegronde reden hebben, zoals wegwerkzaamheden. Maar om midden in de nacht 90 te gaan rijden terwijl er géén werkzaamheden zijn en je zo goed als alleen over de weg rijdt wekt toch enige irritatie Nu kan het zo zijn dat de matrixborden een storing hebben, of ze zijn vergeten eea aan te passen Dus een mailtje gestuurd om uit te zoeken waarom die snelheidsbeperking geldt Het volgende antwoord kwam binnen: Op het genoemde wegvak is er sprake van overmatige spoorvorming. Uit veiligheidsoverweging is er voor gekozen om de maximale snelheid tijdelijk te verlagen in afwachting van onderhoud. Kijk, hier gaan mijn haren recht overeind van staan. Ik bedoel maar; hoe lang is tijdelijk?? En ‘in afwachting van onderhoud’………..zorg gewoon dat het als de wiedeweerga gemaakt wordt, anders staan we met z’n allen nog langer in de file. En als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel onnodig in de file te staan.