mei 302009
 

Na ruim 11 jaar is de tijd aangebroken om afscheid te nemen van mijn steun en toeverlaat
Zonder hem had ik het niet gered, altijd waren we samen, geen dag zonder elkaar geweest
In de loop der jaren zijn we aan elkaar gewend geraakt, werden we een team
Maar dingen kunnen veranderen waardoor een afscheid onvermijdelijk wordt
Eerst was een leven zonder hem ondenkbaar, nu wordt leven met hem gevaarlijk.
Zou ik nu door blijven gaan met hem, loop het helemaal mis
Na jaren trouwe dienst gaat mijn spuit voor de daginsuline nu de kast in, hopelijk kan hij daar nog jaren blijven liggen.

mei 262009
 

Soms is ’t beater iets moeis te verleeze.
Beater verleeze dan dat ge ’t noeit het gehad

Bovenstaande regels komen uit een liedje van Rowwen Heze. Ik hoorde het afgelopen zaterdag voor de eerste keer bewust en het heeft me geraakt en aan het denken gezet.

Aan de ene kant is het zo dat dat wat je niet kent of hebt je ook niet mist, maar aan de andere kant: er zijn mensen die ik gekend heb en die ik verloren ben, die mensen hebben mij dingen geleerd, vriendschap gegeven, gelukkig gemaakt, mij dagen met een gouden randje gegeven.

Veel verdriet heb ik gehad toen ik ze verloor, maar nu besef ik dat ik doordat ik hen gekend heb iets heb wat ik voor geen goud zou willen missen.

Ik kan me volledig aansluiten bij bovenstaande tekst.


mei 142009
 

Sinds het vrouwtje een nieuw plaatjesmachientje heeft, lijkt het wel of we nergens meer veilig zijn.

Liggen we ergens te slapen, komt ze weer met dat ding. Nu vind ik het over het algemeen niet erg als er plaatjes van mij gemaakt worden, maar soms dan ben ik het gewoon beu en doe ik net of ik het vrouwtje niet zie……..

Dat vindt ze niet leuk, ze kan er wel om lachen. Zou ze mijn truukje doorhebben??

Nu zijn wij niet de enige die belaagd worden door dat plaatjesmachientje, ook de bloemetjes in de tuin zijn regelmatig de pisang.

Hebben wij nog een voordeel: wij kunnen weglopen als we echt niet willen, dat kunnen die bloemetjes niet. Ik heb het ze eens gevraagd, maar een echt antwoord heb ik niet gekregen. Ik denk dat ze het niet erg vinden, anders zouden ze hun knopjes wel sluiten.

Verder heb ik niet zoveel te doen momenteel, alleen ’s nachts zorgen dat er geen jonge eendjes verorberd worden door de ratten. Dat probleem is deels opgelost, ik heb nl een rat gevangen en die meegenomen naar huis voor het vrouwtje.

Joh had ik geweten dat ze zo zou gillen had ik dat vast al eerder gedaan.