mrt 222010
 

Het is (eindelijk) lente, gelukkig. Dat betekent voor mij: de achterdeur open, de was buiten drogen en genieten van het zonnetje.

Dat buuf niet altijd de zon kan zien schijnen was al bekend, maar is nog maar eens bevestigd door een voorval van afgelopen weekend.

Ik was bezig met de was af te halen, zie ik in enen het hoofd van buuf boven de erfafscheiding verschijnen. En zowaar, ze sprak tegen mij. Nu is dat op zich al iets heel bijzonders, normaal gesproken word ik doodgezwegen, de conversatie loopt meestal via manlief.

Buuf had een voorstel om de zomer goed door te komen, en of ik daar mijn medewerking aan wilde verlenen.

Nou ben ik de beroerdste niet, dus laat maar komen dat voorstel. Ze had het ook al aan de andere buren gevraagd, en die zagen het wel zitten.

Ik werd een beetje nieuwsgierig wat ze van plan was, dus vroeg ik haar om los te barsten……..

Had ik dat maar niet gedaan want er kwam een stortvloed aan woorden en verwijten die ik jullie zal onthouden, maar in het kort komt het op het volgende neer:

Buuf wil afspraken, keiharde afspraken over de bbq! Wij zijn liefhebbers van bbq-en en doen dat zo vaak mogelijk. Zij wil dat er dagen afgesproken worden waarop wij mogen bbq-en, dat zijn dan dagen waarop zij ook de bbq aansteekt.

Nu heb ik al veel gekke dingen gehoord, maar dit slaat toch echt alles. De reden waarom deze afspraken gemaakt moeten worden, volgens buuf dan, is de volgende: Zij heeft altijd last van de rook van onze bbq en dat vindt ze toch neigen naar buurtje pesten.

Ik heb haar stomverbaasd aangekeken, en gevraagd of ze dit serieus meende……

Een antwoord heb ik niet meer gekregen, buuf heeft zich omgedraaid en is naar binnen gestormd.


mrt 192010
 

Ik las een tijdje geleden bij een van mijn medemauwertjes dat zijn mama’s zowat de hele tuin hadden leeggehaald. Ik heb geprobeerd dat nieuwtje voor mijn vrouwtje verborgen te houden, je weet maar nooit of mijn vrouwtje dat dan ook gaat doen.

Kan je nagaan dat ik gisteren toch wel ff schrok toen ze met allerlei tuinwerkspullen naar buiten ging…was voor mij het sein om toch even alert te blijven. Maar het is alles meegevallen, ze heeft alleen maar opgeruimd omdat er weer van die kleurige dingen uit de grond gekomen zijn.

Nadien kwam het vrouwtje weer met haar plaatjesmachien naar buiten, toen ben ik mijn mandje maar weer ingegaan

Pootje van Polleke en de rest van de bende.

mrt 122010
 

Het wil maar niet vlotten met de lente, de temperaturen blijven laag, de zon wil niet echt tevoorschijn komen. De natuur doet haar stinkende best, de krokussen en sneeuwklokjes bloeien her en der al, maar het gaat nog niet echt van harte.

Ik heb de lente maar in huis gehaald, een beetje fleur en kleur doet een mens goed.

Nu maar hopen dat de echte natuur zeer binnenkort ook fleurig en kleurig is.


mrt 082010
 

Het voorjaar is in aantocht, dus tijd voor de grote schoonmaak. De slaapkamer was als eerste aan de beurt. Plafond witten en muren sauzen. Alles uit de kasten, sopje erbij, alle kleding weer gesorteerd en netjes op stapeltjes terug in de kast, lamellen schoonmaken, overgordijnen laten luchten en kloppen, het bed uit elkaar halen, goed stofzuigen en weer in elkaar zetten, onderwijl het raam wagenwijd open, zodat de frisse lucht ruimschoots toegang had. De vloer gedweild en geboend.
Na een week was de slaapkamer weer spic en span…….. Ik schrijf was, omdat ik opnieuw kan gaan beginnen.

Onderhoud aan de verwarmingsketel is een goede, zo niet te zeggen, zeer goede zaak, vooropgesteld dat het goed gebeurt……….dat de monteur niet vergeet een onderdeel terug te plaatsen.

Gevolg: een behoorlijke lekkage en een plafond in de slaapkamer dat op half 11 hangt. Potverdorie, 3 weken geleden de hele slaapkamer schoongemaakt en geschilderd en nu dit weer.

Morgen komen ze een nieuw plafond leggen, vandaag dus de hele slaapkamer leeghalen en woensdag weer inruimen én schoonmaken.

Ik maar denken dat ik vroeg was dit jaar…………