jun 272010
 

Les Pecheurs gaat dit seizoen definitief niet meer open, de schade is té groot om dat nog voor elkaar te krijgen. We hopen dat ze volgend seizoen weer in de running zijn maar dat is afwachten.

Of wij nog afreizen naar de Côte d’Azure?? Jazeker. We hebben contact gehad met de reisorganisatie en die bood ons 2 mogelijkheden, óf omboeken naar een andere camping in hun programma, óf kosteloos annuleren.

Na een en ander eens uitgeplozen te hebben, kozen we voor het laatste. En toen begon de zoektocht naar een nieuw onderkomen. Gelukkig was er op de camping waar onze voorkeur naar uit ging nog een plaatsje en dat hebben we gereserveerd. Alles is soepel en heel netjes geregeld door beide organisaties, we zijn vriendelijke te woord gestaan terwijl dat ook heel anders had gekund gezien de grote drukte die ze te verwerken hebben gekregen.

jun 182010
 

Een drama, zo kan je het wel noemen, de overstromingen in de Var. Meer dan verschrikkelijk om zoiets mee te maken. De paniek, het niet weten waar je naar toe moet, de mensen die zijn omgekomen, de ravage……

De beelden die je ziet zijn eigenlijk onwerkelijk, niet te bevatten.

Het zoeken naar vermiste personen gaat nog steeds door, het opruimen is inmiddels begonnen.

Ook ‘onze’ camping is getroffen, zwaar getroffen zelfs. Naar het zich nu laat aanzien zal de camping dit seizoen niet meer geopend gaan worden. Waar we nu naar toe gaan?? Geen idee, eerst maar afwachten wat de reisorganisatie voor alternatief heeft. Diep in mijn hart hoop ik dat de camping zover opgeknapt kan worden dat er dit seizoen toch nog wat verdiend kan worden, anders zal het waarschijnlijk definitief einde oefening zijn voor deze mensen, die al jaren lang met veel plezier de camping runnen. Altijd een vriendelijk woord voor de gasten, niet te beroerd om te helpen met wat dan ook en daarnaast genoten van het goeie Franse leven.

Het liefst spring ik nu in de auto om daar te gaan helpen, opruimen, schoonmaken en meer. Helaas, dat zit er niet in.