jul 222010
 

Met de hitte van de afgelopen weken hebben ook onze huisdieren hun gewoontes een beetje aangepast. Sorbonne blijft binnen liggen en probeert zich zo rustig mogelijk te houden en dat van niet mee voor een Mechelaar. De poezebeesten zoeken, als ze buiten zijn, de schaduw op, hoewel ik liever heb dat ze binnen blijven op het heetst van de dag. Maar ja, poezebeesten zijn nu eenmaal eigenzinnig.

Polleke heeft het beste plekje voor zichzelf gereserveerd en kan daar uren vertoeven.

Zoekt en gij zult vinden……….


jul 182010
 

Brussel, hoofdstad van België en zaterdag 17 juli ons doel voor een gezellig dagje uit. ’s Ochtends gevieren met de trein vanuit Essen vertrokken, dus geen parkeerproblemen. Het was er druk, gezellig druk. Zo maar wat rondgeslenterd over de Grote Markt en uiteraard Manneke en Janneke Pis met een bezoekje vereerd. Het weer werkte mee, een lekker zonnetje en af en toe een verkoelende bries. Eten en drinken is geen probleem in Brussel, volop terrasjes en restaurantjes. Beetje shoppen en dan neerstrijken voor een lekker drankje ….meer hoeft dat niet te zijn.

Er is zo veel te zien en te doen in Brussel dat je dat op 1 dag niet redt. Zit er niks anders op dan nog een keertje terug te gaan.

jul 072010
 

Hier Polleke weer eens. Ik heb een lange tijd niet met die lettertoetsjes mogen spelen, ik had een beetje straf gekregen van het vrouwtje………

Of dat helemaal eerlijk was weet ik niet, ik zal mijn verhaaltje hier vertellen, mogen jullie beslissen.

In de zomer, en toch zeker als het heel warm is, ben ik, samen met mijn vriendjes heel vaak buiten. (Vrouwtje trouwens ook hoor) Heerlijk is dat, samen door de wijk struinen en hier en daar wat kattenkwaad uithalen. Dan kan het wel eens gebeuren dat ik een lekker plekje vind om te slapen en dat ik dan niet naar huis ga. Normaal gesproken is dat ook geen probleem als ik de andere dag m’n snuitje maar laat zien.

Maar ja, het was de afgelopen weken zo warm dat ik dat helemaal vergeten was en wel 2 nachtjes niet op honk ben geweest.

Nu zou je denken dat het vrouwtje heeeeeeeeel erg blij zou zijn toen ik mijn uitgestreken snoet binnen kwam, maar niet is minder waar. Ikkes kreeg een beetje boel op mijn koppie en dat terwijl het vrouwtje zelf ook regelmatig ’s nachts weg blijft en dan is het baasje ook altijd blij dat ze weer thuis is en krijgt ze zelfs een bakkie pleur! En IK?????? Ik kreeg helemaal niks, noppes, nada.

Zeg nou zelf, da’s toch niet eerlijk??