aug 292010
 

Hier Polleke weer eens. Ik heb wel moeten miauwen hoor om weer eens met de letterblokkies te mogen spelen. Vrouwtje vindt dat niet altijd goed, maar als tegenpresentatie voor dat gedoe met die plaatjesmachien heb ik het voor mekaar gekregen.

Ik zal even proberen uit te leggen wat het vrouwtje weer met haar plaatjesmachien aan het doen is geweest.

Ik ben nu al aan het oefenen voor als die grote Belg uit logeren gaat, vrouwtje heeft daar iets over geverteld, zij gaan dan zelf ook weg, naar een ver en vreemd land waar de poezebeesten wel het zelfde miauwen als hier hoor, dus het zal allemaal wel meevalen.

Ik heb gemiauwd bij het leven om ook mee te mogen, maar helaas, dat zit er voor deze Pollemans niet in.

Tja, en dan moet ik maar iets anders geverzinnen om het vrouwtje bezig te houden en diejen Belg een beetje te plagen.

Ik mag dan wel de kleinste van het stel wezen, maar ze hebben wel allemaal resemespect voor mij hoor. Ik ben niet voor niks ‘de schrik van de buurt’.

Die Belg hiero heeft zijn eigenste onderkomen en wil dat niet graag delen met ons…….dan zit er dus niks anders op dan geduldig (zoals wij poezebeesten dat goed kunnen) te wachten tot te kust vrij is.

Kijk, en nu het weer wat minder is, is dit toch een lekker plekkie om een tukkie te doen????


aug 242010
 

Door mijn werk kom ik met heel veel mensen in contact, dagelijks zijn dat anderen. Soms zie je een bekende, meestal zijn het totaal onbekende mensen. En zo heel af en toe zie je iemand waar je hele leuke en goede herinneringen aan hebt. Vandaag de man gezien die mij mijn liefde voor Frankrijk en de Franse taal heeft bijgebracht. Het was jaren geleden dat ik hem gezien of gesproken had, toch herkende hij mij nog. Na een kort gesprekje moest hij weer verder. De rest van de dag kon niet meer stuk, en ik heb met een zeer goed gevoel de rest van de dienst gedaan.


aug 112010
 

Dochterlief woont sinds kort samen met haar vriend, het is hier dus wel een beetje stilletjes geworden. Met de regelmaat van de klok brengt ze een bliksembezoekje aan haar ouderlijke woning. Vorige week had ze nieuws, groot nieuws zelfs.

‘We krijgen gezinsuitbreiding’…..zei ze. In een flits zag ik me al achter de kinderwagen lopen, fungeren als oppasoma, dagjes uit met kleinkind, je kent het wel.

Die droom was echter van korte duur, helaas.

Niet dochterlief maar de poes was zwanger……………..