sep 302010
 

Het weekend begon goed, het waren ‘Les journées du Patrimoins’, oftewel Open moumentendagen. Dat houdt in dat je voor een habbekrats met de trein kunt reizen in de gehele regio van Marseille tot aan Ventimille in Italië, alle musea zijn gratis toegankelijk. Wij hebben gekozen voor een dagje Marseille op zaterdag en op zondag een uitje naar Nice om daar de Train des Merveilles‘ te nemen.

Marseille is een machtig grote stad met nog heel veel oude gebouwen en (zo mogelijk) nog meer leuke terrassen. Met het toeristische treintje kun je 2 rondritten maken, een naar het oude stadsgedeelte en een naar ‘Notre Dame de la Garde’, daarnaast zijn er diverse boottochten te maken. Eigenlijk zou je hier een week moeten verblijven om alles te kunnen bezoeken en te zien.

Zondag was het vroeg opstaan omdat we om 07.32 uur met de trein naar Nice moesten om daar over te stappen op de toeristische trein. Dit is een spectaculaire rit met schitterende uitzichten met als eindpunt Tende.

Tende is een hooggelegen dorp in het departement Alpes-Maritimes dat tot 1947 bij Italië behoorde. Na een rondwandeling in het dorp terug naar Nice om daar lekker te flaneren over de ‘Promenade des Anglais’ en te genieten van een drankje.

Ons laatste uitstaptje was naar Eze en Eze Village, ook wel ‘Adelaarsnest’ genoemd. Hier kun je niet met de auto komen, de straatjes zijn zo smal dat je amper met zijn tweeën er door heen kunt lopen. Ook hier weer schitterende vergezichten en een exotische tuin met meer dan 400 cactussoorten.

Tja, en dan komt die laatste vrijdag toch aardig snel dichterbij en moet je weer inpakken om op zaterdag richting huis te gaan. We hebben dit jaar weer genoten van al het goede dat Frankrijk ons te bieden heeft en hebben al weer plannen om volgend jaar terug te gaan.

sep 292010
 

Na aankomst op de camping en alle spullen opgeruimd hebben we een verfrissende duik genomen in het zwembad. Die avond waren we van plan om bijtijds ons mandje op te zoeken, maar daar hebben 2 jongens uit Nieuw Zeeland een (prettig) stokje voor gestoken. Ze hadden een plezierige avond en wij werden uitgenodigd die samen met hen te beleven.

Zondag en maandag hebben we ingelast als ‘rustdag’ oftewel marktjes bezoeken en ’s middags luieren op het strand.

Dinsdag stond er een rit naar Vence en Gourdon op het programma, twee mooie dorpen in de bergen. Het is een spectaculaire rit met de auto, de ene bocht na de andere, maar het is écht de moeite waard. Gourdon is wat men noemt een ‘village perché, met schitterende uitzichten tot aan de Middellandse Zee. Op de diverse terrassen is het goed toeven, genietend van een drankje en het zonnetje.

De terugweg was wat minder, bij het wegrijden een enorme knal, alsof er een grote steen tegen de auto knalde. Bleek het het raammechanisme te zijn. Nou is het niet erg om met een open raampje te rijden in Zuid Frankrijk, maar ik kan jullie garanderen dat het toch behoorlijk vervelend is als je raam niet meer wil sluiten. Gelukkig is er een garage pal naast de camping en die hebben het probleem in no time opgelost tegen een zeer schappelijke prijs. Wel een volle dag zonder auto gezeten, maar met een supermarktje op 300 meter van de camping en een zwembad kom je een heel eind.

sep 262010
 

De vakantie is weer voorbij, die 2 weken zijn omgevlogen. Het weer werkte mee, veel zon en een aangename temperatuur. We hebben veel ondernomen en gezien, maar ook lekker geluierd aan het strand of bij het zwembad. Zodra mijn wordpress weer helemaal goed werkt, zal ik de foto’s plaatsen en een uitgebreider verslag doen van deze onvergetelijke vakantie