sep 292010
 

Na aankomst op de camping en alle spullen opgeruimd hebben we een verfrissende duik genomen in het zwembad. Die avond waren we van plan om bijtijds ons mandje op te zoeken, maar daar hebben 2 jongens uit Nieuw Zeeland een (prettig) stokje voor gestoken. Ze hadden een plezierige avond en wij werden uitgenodigd die samen met hen te beleven.

Zondag en maandag hebben we ingelast als ‘rustdag’ oftewel marktjes bezoeken en ’s middags luieren op het strand.

Dinsdag stond er een rit naar Vence en Gourdon op het programma, twee mooie dorpen in de bergen. Het is een spectaculaire rit met de auto, de ene bocht na de andere, maar het is écht de moeite waard. Gourdon is wat men noemt een ‘village perché, met schitterende uitzichten tot aan de Middellandse Zee. Op de diverse terrassen is het goed toeven, genietend van een drankje en het zonnetje.

De terugweg was wat minder, bij het wegrijden een enorme knal, alsof er een grote steen tegen de auto knalde. Bleek het het raammechanisme te zijn. Nou is het niet erg om met een open raampje te rijden in Zuid Frankrijk, maar ik kan jullie garanderen dat het toch behoorlijk vervelend is als je raam niet meer wil sluiten. Gelukkig is er een garage pal naast de camping en die hebben het probleem in no time opgelost tegen een zeer schappelijke prijs. Wel een volle dag zonder auto gezeten, maar met een supermarktje op 300 meter van de camping en een zwembad kom je een heel eind.