feb 242011
 

Al bijna 25 jaar werkte hij bij hetzelfde bedrijf, toch geen geringe prestatie. Al die jaren had hij zijn best gedaan om hogerop te komen en keihard gewerkt.

Jarenlang had hij ook geldgebrek. Hoe eenvoudig was het om dat aan te vullen door kleine bedragen van een paar euro achterover te drukken! Hij werd niet betrapt, werd moediger en de bedragen werden groter. Tja en dan kan je erop gaan zitten wachten dat je een keer tegen de lamp loopt.

Gevolg: baan kwijt, schulden die terug betaalt moeten worden, geen uitzicht op een nieuwe baan én geen uitkering.

Hoe stom kun je zijn????????????

feb 222011
 

Volgens het vrouwtje komt de lente eraan, en dat betekent dat ik dan weer veel op stap ben. Ik zie het zelf ook een klein beetje, dat begin van de lente, in onze tuin staan al weer krokemedinges en sneeuwklokjes. Dat laatste is raar, wat een klokje moet toch tikken? Nou ik heb al verscheidene keren geluisterd, maar ik hoor het écht niet hoor, sneeuwklokjes die tikken.

Maar goed, ik ben al best veel buiten, liefst in de tuin van buuf, daar hebben ze sinds kort een jonge kater en die denkt dat ie de baas is in de wijk. Nou mooi niet hoor, dat ben ik in eigenste persoon nog steeds.

Buuf vindt het niet leuk dat ik in haar tuin kom, ik denk dat ze een hekel heeft aan rooie zeer gerespecteerde buurtkaters.

Als ik dan weer thuis ben, kruip ik lekker tegen mijn vriendje aan, op de bank en bij de verwarming.

Ik kom mijn dagen wel door hoor.

Pootje van Polleke en de rest van de bende

feb 132011
 

Je hebt een drukke dag voor de boeg, moet heel wat kilometers maken, diverse zeer enerverende en vermoeiende gesprekken voeren en weer de nodige kilometers maken om weer thuis te komen.

Bij thuiskomst staat de tafel gedekt, met een lekker glaasje wijn en de heerlijkste geuren uit de keuken.

Dan heb je toch geen Valentijnsdag meer nodig??

feb 082011
 

Hoi hoi, hier Polleke weer eens. Tja, in de wintertijd heb ik nooit zo’n zin om met die letterblokjes te spelen, ik lig dan liever lekker te luieren bij de verwarming. Ik ben dan ook niet veel buiten te vinden, al zeker niet als er van die witte zooi ligt. Het gevolg is wel dat ik weer dikker ben geworden, komt door dat luieren en eten zegt mijn vrouwtje. Ikzelf heb daar niet zo’n moeite mee hoor, ik bedoel maar als zeer gerespecteerde buurtkater moet je toch enig gewicht in de strijd kunnen gooien!

Maar nu wordt het weer eens tijd wat aan mijn conditie te gaan doen, de lente komt eraan en dan moet ik weer op pad.

Maar ja, hoe doe je dat als kater, werken aan je conditie??

Door het huis vliegen en rennen is geen optie, vindt het vrouwtje niet zo leuk. Over het vrouwtje gesproken, die werkt ook aan haar conditie zegt ze. Drie keer per week trekt ze een of ander zwart pak aan en speciale schoenen en gaat door de wijk lopen te rennen. Dat van die special schoenen snap ik dus niet, doe ik toch ook niet??

Ik denk dat ik strakkies maar met het vrouwtje mee ga en eens ga bekijken of dat ook voor mij is weggelegd, dat rennen door de wijk bij daglicht. Normaliter ben ik niet zo’n dagkat, ik kom pas tot leven als het donker wordt.

Maar ja, je moet er wat voor over hebben. Het leven als zeer gerespecteerd buurtkater valt niet mee, pfffffffffffff

feb 042011
 

Druk doende geweest met de vakantie van dit jaar, kijken wat we willen, waarheen we willen en meer.

Eerlijk gezegd hadden we al besloten waar we heen wilden, tot iemand een tip gaf…….Zij waren daar al geweest en het was hun zeer goed bevallen. Hmmm, toch maar eens gaan zoeken op het net en kijken naar foto’s van de omgeving, boekje gehaald bij de bieb.

En toen?? Toen sloeg ‘de twijfel toe’. Gaan we terug naar Frankrijk of wordt het Italië dit jaar??

Diep in mijn hart wist ik dat het toch weer Frankrijk zou worden en dan de Côte d’Azure. We hebben daar nog zoveel te doen, zoveel te bekijken, oa. De Gorges du Verdon, een zeer spectaculair natuurgebied, met diepe kloven en schitterende uitzichten. Het plan is om de gehele route te gaan rijden, zie je het al gebeuren? Ik met mijn hoogtevrees die dat gaat doen?? Enfin, gaat goedkomen.

Verdere plannen zijn er nog niet, we hebben nog even de tijd om wat dingen uit te zoeken. Een strakomlijnde planning maken doen we so wie so niet, we hebben per slot van rekening vakantie en gaan gewoon lekker genieten van al het goede dat Frankrijk ons nog steeds te bieden heeft.