apr 262011
 

Een feessie is altijd leuk, is het niet voor de gasten dan toch zeer zeker voor ons, poezenbeesten. Afgelopen weekend was het bijzonder mooi weer en dus had buuf besloten het feessie buiten te vieren. Moet kunnen, vind ik, en met mij meer poezenbeesten. Wat ik eigenlijk niet snap, maar ja ik ben dan ook maar een zeer gerespecteerde buurtkater, is dat ze een soortement kachel buiten hebben staan die ze nog aanmaken ook!! Nou vraag ik je. Ik al eens stiekem over de schutting gegluurd of er nog iets te beleven viel, maar buuf had me in de smiezen, dus moest ik maken dat ik wegkwam. Ikke dus maar naar mijn uitkijkpost uitgeweken. En dat was maar goed ook. Het werd al een beetje donker, ik kan dan nog steeds bijzonder goed zien, toen het spektakel los barstte. Het begon met hard praten, dat praten werd roepen en toen, en toen, en toen, (joh ik kom bijna niet uit mijn woorden van opwinding) nou toen begonnen ze te gooien met alles wat ze op die kachel hadden gelegd. Tja en wat kun je dan als zeer gerespecteerde buurtkater anders doen dan je slag slaan, in mijn geval je pootje. Joh wat heb ik gesmuld van die kip en die vis. En buuf??? Die had mij niet in de smiezen, die had het te druk met vechten en krijsen. Zo zie je maar dan een feessie altijd leuk is!!!!!!!!!!!!

 

ps: ik heb niet alles alleen opgegeten hoor, heb gedeeld met mijn vriendjes en die grote domme Belg die hier ook woont.

apr 172011
 

Joh, wat ik vandaag toch weer heb meegemaakt!! Zoiets komt echt maar 1 keer in een poezenleven voor hoor, geloof mij maar.

Zoals jullie weten heb ik hier een tuin en een hele wijk om zo mijn ding te doen. Af en toe moet ik weer eens langs alle tuinen mijn neus laten zien en hier en daar een hapje bietsen. Dat laatste mag wel niet van het vrouwtje, maar ze ziet het lekker toch niet.

Maar goed wij zijn aan het vergedwalen, nu terug naar vandaag.

Wij hebben een ‘boze’ buuf en een ‘normale, lieve’ buuf. En om die laatste gaat het. Ze heeft een soortement zwembad of zo in de tuin en daar zwemmen oranje en gele dingen in. Dat zijn vissen heeft ze me vergeteld.

Ik blijf wel uit de buurt van dat ding, ik moet niks van water hebben, alleen om te drinken dan hè.

Maar vandaag was er iets raars aan de hand, er wàs bijna geen water meer in dat ding en de vissen…….nou die had ik er zo uit kunnen halen hoor.

Dat is te zeggen, als het baasje niets tegen buuf had gezegd. Ik schat dat ik nog een klein poosje geduld had moeten hebben en dan had ik weer een heerlijk hapje gehad.

Maar nee, dat was me niet gegund. Buuf heeft snel de visjes uit het zwembad gehaald en in een emmert gedaan en die mee naar binnen genomen.

Nou vraag ik je, da’s toch niet eerlijk?????????

 

 

 

apr 142011
 

Het heeft even geduurd, ik heb er veel voor moeten doen, maar per 1 mei is het dan zover: een nieuwe baan.

De testdagen waren zwaar, er wordt nogal wat van je gevraagd qua concentratie, inzicht, taal, rekenen en meer van die dingen. Na zo’n dag heb je geen puf meer om nog iets te ondernemen, helemaal leeg ben je.

Dan nog een medisch onderzoek wat er ook niet om liegt en dan begint het wachten op de uitslag, ben ik door of niet.

En ja, ik was er door, ik kan beginnen aan een nieuw hoofdstuk.

 

apr 052011
 

De lente is weer begonnen, de natuur komt weer tot leven en de temperaturen zijn weer enigszins aangenaam.

Voor mij betekent dat de hele dag de deur openstaat, ik meer energie heb, de kriebels krijg om op te ruimen, schoon te maken en als het even kan genieten van het zonnetje.

Buuf echter niet. Die vindt de lente reden om alles op zijn kop te zetten, als een razende Roeland door het hele huis inclusief tuin te gaan en ook nog tijd kan vinden om een preek, op zeer luide toon, te houden tegen haar kinderen. Buuf is er heilig van overtuigd dat zij niet alleen de boel hoeft schoon te maken, de kinderen krijgen ook hun portie, of ze nu huiswerk te maken hebben of niet.

En wee degeen die tegen durft te stribbelen. Die krijgt een scheldkannonade naar zijn hoofd waar je U tegen zegt, waarin woorden gebruikt worden die eigenlijk alleen door de jeugd in de mond genomen worden.

Inmiddels is buuf afgekoeld. En het zonnetje?? Die houdt het even voor gezien.