aug 192011
 

Buuf is al weer eventjes terug van vakantie, of ze genoten heeft is me nog steeds niet duidelijk, volgens mij is ze weer toe aan een vakantie.

Deze week is buuf tot een ontploffing gekomen vanwege het gedrag van haar tienerkinderen toen zij uithuizig was. Het ging er erg heftig aan toe, de dreigementen waren niet van de lucht, zelfs pa werd er bij geroepen om buuf de nodige steun te verlenen in het hele gebeuren.

Met de regelmaat van de klok gilde buuf de kinderen het een en ander toe, variërend van dat het hààr huis en hààr regels zijn, dat zij degene is die de centen binnen brengt en dus eist dat de kinderen rekening houden met haar, dat ze eist dat het huis schoon en aan de kant is als ze thuis komt van haar o zo belangrijke werk, maar bovenal dat ze rúst wil!

De kinderen hebben het gelaten over zich heen laten komen, tegen zo’n orkaan van eisen en scheldkannonades valt niet op te boksen.

Dochterlief heeft de boodschap meegekregen dat ze zich aan dient te passen aan buuf, en zéér zeker niet andersom, is ze dat niet van plan kan ze vertrekken!

Dit alles wordt in de tuin besproken, de hele buurt kan meegenieten, nou ja, genieten….

En dan vindt buuf het vreemd dat de buren haar toch een beetje uit de weg gaan. Ze snapt echt niet waar ze dat aan te danken heeft.

Of het met buuf en haar kinderen nog goed gaat komen??? Ik heb zo mijn twijfels.

 

aug 162011
 

De laptop vertoonde kuren, zo maar van het ene op het andere moment. Tja, wat moet je dan?????

Eerst maar eens proberen alles veilig te stellen, over te zetten naar een externe schijf. De bedoeling is goed, maar dan moet die laptop wel meewerken! Maar nee hoor, na zeer korte tijd schakelde hij zichzelf uit om vervolgens weer op te starten.

Verdorie, wat nu?? Ik geef niet snel op, maar nu zat ik toch enigszins met de handen in het haar.

Met veel kunst en vliegwerk én liters koffie is het me uiteindelijk dan toch gelukt. Een hele opluchting, dat wel, maar ook een boel frustratie. Waarom geen back up gemaakt???? Is een kleine moeite en een boel gemak als het fout gaat.

Ach, ik begrijp het wel, allebei werken, druk met verbouwen en hobbies, dan schiet zo’n back up maken er gewoon bij in.

Enfin, alles was veilig maar nu moest die laptop nog gewoon zijn werk gaan doen. De installatie cd bood geen soelaas, door het uit- en inschakelen. Dan maar op internet gezocht voor een oplossing. En ja hoor, daar stond er gelukkig een.

Dat maar geprobeerd, het werkte, alles opnieuw installeren en klaar is kees. De laptop werkt weer zoals het hoort, is lekker snel én back up maken is automatisch ingesteld.

Op naar de volgende klus……………..