mei 292012
 

Jesse is inmiddels 3 jaar en logeert een weekendje bij opa en oma. Dat vindt ie helemaal geweldig, kan hij lekker ravotten met opa en samen met oma aan de wandel.

Die zaterdag was het mooi weer, en tijd om in de tuin te gaan werken. Jesse gaat opa helpen, met zijn klompjes, spijkerbroek en geruite bloesje aan. Hij scharrelt een beetje rond met zijn ‘tuingereedschap’ en doet zijn uiterste best om opa te helpen.

Opa heeft trek in koffie en gaat naar binnen. Jesse hoeft niet te drinken, hij blijft in de tuin werken………….

Na een dikke tien minuten komt hij vol trots opa halen. ‘Opa’, zegt hij, ‘kom eens kijken, tuin mooigemaakt’………….

Opa mee naar buiten en ziet dat alle plantjes naast het perk liggen.

 

We zullen maar denken dat de bedoeling van ons mooi mènneke goed waren!

 

mei 222012
 

Met de zomer in het verschiet meende ik toch echt dat ik mijn garderobe eens moest gaan uitbreiden. Die dag was het lekker weer, zonnetje erbij, wat het allemaal net iets vrolijker maakt. Vol goede moed op pad gegaan met de fiets, auto kan je haast nergens meer kwijt en shoppen maar.

Ik wist wat ik wilde, een paar nieuwe broeken, wat shirts en eventueel een jasje. Eert maar eens gekeken voor de broeken. Viel niet mee, kan ik je zeggen. In de eerste 3 winkel hadden ze niet wat ik zocht, dus op naar mijn laatste favoriete winkel. En jaaaaa, eindelijk, daar hadden ze de broek die ik zocht. Helemaal in de wolken naar de paskamer.

En daar kwam de ontgoocheling! Mijn normale maat was te groot en een maatje kleiner was te klein. Balen, balen en nog eens balen! Wat nu??

Volgens de verkoopster moest het geen probleem zijn die ene broek te vermaken tot hij passend was……..Ja dank je de koekoek, een broek van die prijs die ik dan helemaal uit elkaar moet gaan halen en vervolgens weer in elkaar om hem passend te krijgen. Dan kan ik net zo goed een lap stof op de markt gaan halen en zelf een broek fabriceren!

Na nog een aantal winkels bezocht te hebben zonder resultaat heb ik het maar opgegeven.

Ik ben huiswaarts gegaan zonder een cent uit te geven.

 

Binnenkort maar eens in een andere stad gaan shoppen??

mei 082012
 

Vandaag mijn eerste rijles gehad. Ik moet zeggen dat het me 100% is meegevallen. Moest eerst wel even uitzoeken waar alles zat en hoe alles werkte, maar dat eenmaal door hebbende liep het eigenlijk vanzelf.

Ik had het geluk dat ik mijn route zelf mocht bepalen, dus had ik gekozen voor een soortement van toeristische route door het dorp. Hier links, na die ene bocht naar rechts, beetje door de polder en met een omweg weer terug naar huis.

Genoten hebben we van die eerste rijles. Ja ik schrijf wij, ik had namelijk een zeer kostbare lading aan boord: mijn kleinzoon!

Die heeft heerlijk geslapen en frisse buitenlucht opgesnoven.

 

Mijn rijles was niet in een auto maar met een kinderwagen!