aug 122012
 

Ik ben geboren in de jaren ’50 van de vorige eeuw, maar heb daar bitter weinig herinneringen aan. Op zich is dat geen probleem, genoeg te vinden over die periode op het internet.

Ook de tv series uit die tijd staan me nog helder voor de geest, zoals oa Doris Day en Lucille Ball.

De kleding uit die tijd, de dames mode dan toch, vind ik helemaal maar dan ook helemaal geweldig. Supervrouwelijk en mooi, heel mooi. (Ja, ik weet het, smaken verschillen).

Na een gesprekje met een collega en een tip van een vriendin ben ik maar eens gaan zoeken op het net, niet wetende dat de mode uit de jaren 50 weer helemaal in is.

Uren heb ik verlekkerd naar het scherm zitten staren naar al dat moois, wat een keuze en wat een kleuren. Eén ding was zeker: ik moest en zou zo’n jurk hebben mét petticoat!

De keuze was zó groot dat ik het niet meer wist. Dan maar eerst afstrepen welke ik níet wilde, werd de collectie toch al wat kleiner.

Toen wist ik het zeker, het moest een rode polkadot jurk worden met een cirkelrok. Nu nog de maat……en dat werd een probleem, ik kwam er niet aan uit.

Manlief kwam met dé oplossing. Joh, we gaan gewoon een dagje naar Amsterdam, kan je gelijk passen en weet je of het iets voor je is.

Afgelopen zaterdag met de trein naar Amsterdam, winkeltje opgezocht en toen kwam ik in een droomwereld terecht. Wat een mooie jurken, rokken, petticoats en nog veel meer.

Ik zag de jurk die ik graag wilde hebben en grist hem van het rek voor iemand anders met mijn droom aan de haal ging. Een zeer vriendelijke en behulpzame verkoopster hielp me met omkleden en toen bleek de jurk te groot. Teleurstelling alom, want mijn maat was er niet meer………….

De jongedame moet mijn teleurstelling gezien en gevoeld hebben, ze zei dat ze eens ging kijken voor een andere jurk, andere kleur maar wel iets voor mij. En of ze gelijk had! Een hele mooie blauwachtige stof met bloemen in het juiste model. Ik gepast en yes, hij past! Even voor de spiegel kijken en of hij me gegoten zat! Nu nog een petticoat, dat werd een cremekleurige. Die eronder aan gedaan en nog maar eens voor de spiegel gaan staan. Ik werd stil, zo mooi vond ik het.

Ik zei tegen manlief: Dit hou ik aan! De verkoopster bood aan de jurk nog even te stomen en zo kon ik in mijn droomjurk door Amsterdam!

Mijn dag kon niet meer stuk, zeker niet na een compliment van een Amerikaanse dame die het ook helemaal geweldig vond.

En die rode jurk die ik zo graag wilde hebben? Die is voor me besteld, evenals de zwarte uitvoering.

Gaat helemaal goedkomen met mijn garderobe.

 

 

In afwachting van deze jurk!