sep 232012
 

Het heeft eventjes geduurd, maar als full time werkende oppas oma heb ik niet altijd tijd en zin om achter de pc te kruipen. Ik had weer een lijstje gemaakt met de dingen die we wilden gaan doen, is helemaal niks van gekomen.

Gewoon andere dingen gedaan, niet vaak naar het strand geweest maar meer het binnenland ingetrokken om daar leuke dorpjes en steden te bezoeken, zoals les Arcs, Bagnols en Fôret en Fayence. Uiteraard mocht een dagje Nice, Ventimiglia en Grasse niet ontbreken, de laatste om mijn parfum voorraad aan te vullen.

We wilden graag op woensdag naar Grasse en vrijdag naar Ventimiglia, maar helaas, op woensdag stakingen bij SNCF en dan weet je maar nooit of er wel een trein rijdt en ook aankomt waar jij wezen moet. Ala, dan maar op donderdag naar Grasse. Overstap van ruim 1 uur in Cannes, dus dat werd koffiedrinken. Zitten we goed en wel aan een tafeltje, worden we ingesloten door de politie! Hebben wij weer, was mijn eerste gedachte. Maar nee, ze kwamen niet controleren op ID of zo, een groep jongeren aan een ander tafeltje mocht mee even de hoek om, werden daar gefouilleerd en ondervraagd, maar veel wijzer werden de agenten niet, tot iemand ze wees op een dubbelgevouwen krant op hun tafeltje. Agent loopt er op af, vouwt de krant open en tot mijn stomme verbazing lag daar een pistool. Enfin, iedereen werd direct geboeid en gelijk afgevoerd. En wij aan de koffie.

In Ventimiglia de markt bezocht, is een hele grote langs de boulevard. Heb er dit jaar niks gekocht, kon niet iets vinden waar ik bij dacht: Dat moet ik hebben. Lekker gelucht in een restaurantje met zeezicht en genoten van het uitzicht.

Nice is en blijft een schitterende stad om door te wandelen, het park boven op de rots is een heerlijk rustpunt met mooie uitzichten. Lekker slenteren langs de boulevard, op zijn tijd een hapje en een drankje, dat maakt dat je je prima in je velt voelt.

Verder hebben we het rustig aan gedaan, af en toe wat boodschappen, een duik in het zwembad en luieren, lezen en gewoon genieten.

 

Binnenkort weer tijd om op zoek te gaan naar een verblijfplaats voor volgend jaar. Waar precies? Geen idee maar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wordt het niet de Côte d’Azure.

sep 162012
 

Het is weer voorbij en het is voorbij gevlogen, onze vakantie in Zuid Frankrijk. Twee weken lang hebben we genoten van het mooie weer, de omgeving, het lekker eten en de wijn.

Deze keer was ons oog gevallen op camping Les Aubrèdes in Puget sur Argens. Stacaravan geboekt, treinreis geregeld, auto gehuurd en het avontuur kon beginnen.

Eerst naar Brussel Zuid om daar op de Thalys te stappen naar Gare du Nord in Parijs, dan met de metro naar Gare de Lyon waar onze TGV naar St Raphaël stond te wachten. Voor mij pure luxe, hoefde ik geen auto naar Zuid Frankrijk te rijden, ik kon gaan zitten, lezen, buiten kijken, slapen of iets anders doen zonder me zorgen te maken of alles wel goed zou gaan.

In St. Raphaël aangekomen hoefden we alleen de straat over te steken om de auto op te halen, een nog zo goed als nieuwe Ford Ka voorzien van allen gemakken met als belangrijkste de airco. Koffers ingeladen en hup naar de camping. Ja hoor, moeten wij weer treffen: een omleiding vanwege een evenement. Aanwijzingen van oom agent gevolgd en binnen no time waren we bij de camping. Even melden bij de receptie, wat formuliertjes invullen en sleutel in ontvangst nemen, dan op zoek naar ons onderkomen. Was een vrij nieuwe stacaravan met overdekt terras. Mooi, dat komt wel goed deze twee weken. Koffers binnen gezet en dan is het toch écht tijd voor een eerste roseetje om het begin van ons verblijf te vieren! En ik moet zeggen, het smaakte bijzonder goed.

Tijs om te gaan eten, op naar het restaurant van de camping. Een kleine kaart, maar dat kon ons niet deren, gekozen voor een pizza met een (zelfs voor mij) vreemde naam, maar hij smaakte voortreffelijk.

Na nog wat roseetjes is het dan toch tijd om het mandje op te gaan zoeken. Heerlijk geslapen en goed uitgerust zijn we aan onze vakantie begonnen. Het verslag volgt.