dec 272012
 

Buuf heeft late dienst met de feestdagen, net als ik, maar dat even terzijde. Buuf is daar absoluut niet tevreden mee en dat zullen we als buren merken ook!

 

Bij thuiskomst van buuf wordt er gestopt met piepende banden en het slaan van het portier. O jee, dat belooft nog wat voor de rest van de avond……..

 

Vervolgens wordt getracht om van de deur van de berging een draaideur te maken, maar helaas, dat lukt niet zo best. Vervolgens worden sleutels, schoenen en tas door het huis gesmeten om met een hoop kabaal tegen de verwarming te belanden.

En dan, stilte, doodse stilte. Nee, zal toch niet zo zijn dat het nu rustig is en blijft???

 

Nee, was de stilte voor de beroemde storm! Meubels worden door de kamer gesleept, ondertussen krijst buuf naar haar kinderen dat dit niet deugt, dat niet goed genoeg gedaan is, zus beter gedaan had moeten worden en zo dat ze rust wil! Rust na een dienst die ze niet wilde! En met rust verstaat buuf dan bovenstaande dingen??

 

Ik krijg bij rust toch een iets ander beeld………….

 

dec 242012
 

December, het einde van het jaar, tijd om afscheid te nemen

2012 was voor ons een zeer bewogen jaar, met de nodige ups en downs, meer ups dan down gelukkig.

Januari: 15 jaar getrouwd en nog steeds gelukkig met elkaar, genieten nog iedere dag van elkaar.

Februari: eigenlijk geen bijzonderheden, alleen genieten

Maart: officieel een kei van een schoonzoon erbij gekregen, was al veel langer onze schoonzoon, we zijn er dan ook dolblij mee, en op het einde van de maand onze kleinzoon geboren. Nooit kunnen bedenken dat we er zo gelukkig, blij en blij mee konden zijn!

April: niet echt veel te melden, alleen mijn verjaardag

Mei: genieten van het voorjaar en het bericht dat ik een contract voor onbepaalde tijd heb gekregen.

Juni: alleen maar genieten

Juli: zie juni

Augustus: De zomer loopt op zijn einde en wij genieten nog steeds, van onze kleinzoon, van elkaar en van de zomer

September: onze vakantie in het door ons geliefde Frankrijk, genoten van alles wat het ons biest, het mooie weer, de zon, het eten en vooral de wijn. En niet te vergeten: de start van mijn carriere als oppasoma! Helemaal geweldig.

Oktober: het begin van de herfst, wederom genieten van de natuur de gaat slapen, de kleuren

November: opleidingen en diploma’s gehaald, was heftig maar wel ontzettend leuk

December: afscheid van het jaar, met SR en de Top 2000, overdenken wat er allemaal is voorgevallen in het afgelopen jaar, samen met de kinderen genieten van de feestdagen, kadootjes uitwisselen en samen met manlief oud en nieuw vieren.

 

Als ik dat zo eens lees is het voor ons een superjaar geworden en mogen er nog maar velen volgen!

 

dec 182012
 

Ben je net terug van een welverdiende vakantie in het door ons geliefde Frankrijk, begint het toch weer een beetje te kriebelen. Waar gaan we volgend jaar naar toe?? Frankrijk, dat mag duidelijk zijn, maar welke streek?? We hadden ons voorgenomen niet meer terug te gaan naar de Côte d’Azure, we willen eens iets anders. We waren in januari dit jaar naar de vakantiebeurs gegaan en de stand van Maison de la France had een enorme aantrekkingskracht op ons. We hebben daar verschillende mensen gesproken, ook een dame die ons wildenthousiast maakte voor de Tarn. De meegekregen folders nog maar eens doorgenomen en langzaam maar zeker kregen we een beeld van onze vakantie van 2013. Camping aan de rand van een dorp, met tal van mogelijkheden om de omgeving te verkennen en om te genieten met een hoofdletter.

Genieten van de omgeving, van het eten, de wijn en van elkaar. Kortom, 14 dagen ‘Leven als God in Frankrijk’, ons wel toevertrouwd.

Boeken konden we nog niet, eerst maar eens zien of het aangevraagde verlof inderdaad ook zou worden toegekend. Helaas, helaas, mijn werkgever gooide een soort van roet in het eten. Geen verlof in september!

Even sikken en de hele planning omgooien, de Tarn in oktober zal vast heel mooi zijn, maar wij willen graag buiten kunnen leven, en dat zit er niet echt in daar.

Oeps, wat nu?? De hele planning maar omgooien en kijken waar we dan naar toe zullen gaan.

Drie keer raden….. Inderdaad, de Côte d’Azure dus. En ik maar roepen dat we daar niet nar toe zouden gaan.

Het zal een heel andere vakantie worden, geen camping maar waarschijnlijk een appartement, moet allemaal nog uitgezocht worden, maar ik heb gelukkig nog even de tijd om alles te regelen.

Binnenkort gaat de zoektocht naar een onderkomen beginnen, heb er nu al zin in.

Voor mij is dat vakantievoorpret van de bovenste plank, het net afstruinen, vergelijken en uiteindelijk boeken.