jan 292013
 

Tring, tring, de voordeurbel. Mijn eerste gedachte is: ‘Welke mallloot belt om dit uur bij mij aan?’ Half slapend loop ik naar de voordeur en open die. Voor mij staat een man, keurig in pak, die zich voorstelt als meneer Huppeldepup van de woningstichting. Hij deelde me mee dat hij kwam voor de inspectie van de woning. Nadat hij zich geïdentificeerd had, heb ik hem binnengelaten en ben met hem meegelopen, niet wetende wat voor inspectie dat was.

Bij iedere kamer kreeg zijn gezicht een uitdrukking van verbazing, tot hij niet meer wist wat te zeggen.

Hij mompelde wat voor zich uit, maakte aantekeningen op zijn lijt en was blijkbaar het spoor bijster.

Na de totale inspectie van ons huis, inclusief de berging en de tuin wist hij het niet meer. Hij begreep het niet, dat stond op zijn gezicht geschreven. Hij wist niet goed waar te beginnen, dus heb ik hem maar gevraagd waar het omging.

Na wat gestamel kwam het hoge woord eruit, hij was hier voor een inspectie in verband met het opzeggen van de huur!

Nu was ik stomverbaasd, voor zover ik wist hadden wij de huur toch echt niet opgezegd. Hij bleef maar volhouden van wel en dat we er binnen 2 dagen uit moesten zijn!

Ik kreeg het lichtelijk benauwd, want ik had én de huur niet opgezegd én zou niet weten waar we naar toe moesten? Laat staan dat we de spullen ergens konden onderbrengen.

Die man van de woningstichting bleef maar volhouden dat het écht was zoals het op zijn papieren stond en dat we er uit moesten zijn binnen 2 dagen!

Wat ik ook probeerde en zei, niets hielp, hij bleef bij zijn eerdere mededelingen.

Spaans benauwd kreeg ik het, wist niks meer te zeggen en het zweet brak me aan alle kanten uit.

Visioenen van huisuitzetting, op straat moeten slapen, niet weten waar te blijven met de husdieren trokken voorbij……..

Tring, tring, wat nu weer?????? Wie staat er nu weer aan de deur?????

 

 

Nog nooit zo blij geweest dat het de wekker was die afliep om 04,15 uur.

 

 

Dromen zijn bedrog, gelukkig wel in dit geval.

 

jan 232013
 

Sneeuw en de daarbij horende ‘ellende’. Je zou toch denken dat eenieder nu wel gewend is aan het feit dat er sneeuw ligt en dat niet ieder weggetje en paadje schoongeveegd is. Maar nee, voor buuf geldt dat niet! Ze wil met de auto vertrekken, maar had niet in de smiezen dat én haar handrem vastgevroren was én ze zichzelf had vastgereden in de opgehoopte sneeuw.

Ze had netjes, nu ja netjes, de autoruiten ontdooit met een spray, was ingestapt en had haar motor gestart. Even de auto laten warmdraaien, dat is wel fijn, stap je tenminste in een warme auto. Nog even de ruiten met een wisser geprobeerd schoon te krijgen, helaas, mislukt.

Maar dat mocht de pret niet drukken, we gaan gewoon vertrekken! Ingestapt, gordel om, in de eerste versnelling, handrem naar beneden en gaan met die banaan!

Nou nee, niet dus! Ze is ongeveer een meter verder toen de motor afsloeg. Wat er toen uit haar mondje kwam zal ik hier maar niet herhalen. Enfin, dan maar opnieuw gestart. Maar wat buuf ook probeerde, de auto ging echt niet voor- of achteruit…………En maar gas geven en slippen op de parkeerplaats, maar helaas niet weg kunne komen.

Na een stief kwartiertje heeft ze het maar opgegeven, de stoom kwam zo onderhand uit haar oren. Buuf is toen maar weggestampt naar de buurtsuper op ongeveer 3 minuten lopen, ook met de sneeuw.

En haar auto? Die staat nu schots en scheef geparkeerd zielig te wezen op het parkeerterreintje.

 

jan 152013
 

Hoi hoi, hier Polleke weer eens. K heb jullie al wel geverteld dat ik een soortement van opa ben geworden van een jong mènneke, genaamd Jesse. Da klein mènneke kom hier ook regelmatig, in het begin lag hij nog in zijn kindermandje, maar daar past hij niet meer in. Om da klein mènneke nou maar gewoon op de vloer te leggen, is geen optie vanwege die domme Belg die hier rondloopt. Die meent toch echt dat da klein mènneke zijn eigendom is en dat er niemand bij in de buurt mag kome, ook mijn vrouwtje en klein bazinnetje niet. Maar die zijn ook niet helemaal op hun achterhoofd gevallen en hebben een oplossing gevonden!

 

Vrouwtje had op de zolder nog iets staan wat errug goed was om da klen mènneke te beschermen tegen die domme Belg. Dat ding naar beneden gehaald en schoongemaakt met een mooi kleedje erin. Lijkt een beetje op mijn mandje, maar dan toch weer anders, je kan er doorheen kijken.

 

Enfin, da klein mènneke kwam hier en werd in dat beschermding gelegd. Hij heeft daar allemaal speeldingetjes in liggen en vindt het prima.

Maar nu komt het: wat doet die ouwe doos die hier rondloopt?? Die vindt het wel een interessant iets, dat mandje met da klein mènneke en gaat er gewoon bij liggen! Kijk en dat had die ouwe doos nou net niet moeten doen! Want da klein mènneke is dol op poezebeeste maar weet nog niet dat hij ons ook pijn kan doen, hij wil alleen maar kroelen. Klein bazinnetje heeft da klein mènneke maar op schoot genomen en toen ben ik erbij gaan liggen, kontie toch nog een beetje kroelen, samen met klein bazinnetje.

Ik bedoel, ik ben de beroerdste niet hoor