aug 292013
 

Yo Charley

 

Wat een opluchting dat jij onze Stompie en Jan in de gaten houdt dat het ze goed gaat daarboven, kan ik weer een beetje slapen ’s nachts.

Overdag ben ik veel buiten om te zorgen dat er niemand van de buurtkatten in mijn tuin komt, ik sta er wel ff alleen voor, maar dat snappie wel.

Diejen Belg ligt tegenwoordig op het kleed, dus heb ik zijn plekkie maar ingepikt, durft ie toch niks tegen te doen, lekker puh!

Volgens mij hebbie het reuze naar je zin daar boven, oké je mis je mama’s wel, maar je mag toch af en toe even deze kant op om ze een bezoekje te brengen! Tof joh, alleen jammer dat je niet meer lekker op schoot kunt kruipen bij Leentje. Mijn vrouwtje gevertelde mij dat als jullie daarboven ook slapen net als wij hiero, je dan toch lekker kunt dromen over je favo plekkie! Je ziet, dat vrouwtje van mij denkt er wel over na hoor, die is met je lot begaan….(heb ik niet van mezelf..)

 

Nou gozerd, ik ga nog ff een inspectieronde doen en dan weer een tukkie

 

Doedels

 

Polleke en Sorbonne.

 

 

aug 222013
 

Boehoe Charley.

 

Ik ben zoooooo geverdrietig, dat wil je eigenlijk niet weten joh! Heb ik eerst onze Jan moeten hemelen, toe ben jij die kant op gegaan en gisteren (20-08-2013) riep mijn vrouwtje me en zij gevertelde mij dat onze Stompie (een beetje mijn mama) er ook niet meer is.

Ik wist wel dat ze al oud was en dat er in haar koppie het een en ander niet goed meer meedeed, maar dat het zo erg was, dat wist ik niet dus. Mijn vrouwtje gevertelde mij dat ze niet meer wist waar ze was en wat ze deed en dat het daarom beter was dat ze boehoe boehoe, ik kan ff niet verder hoor maat.

Mijn vrouwtje gaat nu verder vertellen, mijn pootjes kunnen niet meer!

 

Hoi Charley, ik neem het even over van Polleke, want hij kan zijn draai ff niet vinden, zo ondersteboven is hij van het heengaan van Stompie. Stompie kwam hier dik 18 jaar geleden binnen en heeft heel wat meegemaakt in haar leventje. Ze is haar staart verloren (vandaar de naam), heeft haar klein bazinnetje zien vertrekken en meer van die dingen. Ze zorgde goed voor d andere2, altijd gaf zij hun de kans als eerste te eten en nam genoegen met de restjes, maar ze was wel de baas hier in huis. Het laatst jaar werd ze dement, dan werkt je bolletje niet helemaal meer zoals het moet en dat gaf veel problemen. Op den duur té veel problemen. We ( het vrouwtje en het baasje) hebben zzdan uiteindelijk besloten om haar verder lijden te besparen en om haar voor een gruwelijk einde te behoeden besloten om haar in te laten slapen.

 

Ze zal nooit maar dan echt nooit uit onze herinneringen verdwijnen! Ook onze Jan zullen we nooit vergeten!

Charley, als je deze twee ontzettende lieve poezen daarboven tegenkomt, wil je ze dan een boodschap doorgeven dat wij ze ontzettend missen en nooit zullen vergeten?? Ook bedankt namens Polleke.

 

aug 202013
 

Vandaag wederom een moeilijk besluit moeten nemen……..je vraagt je af: wat is wijsheid??? Wanneer doe je goed?? Wanneer laat je je verstand boven je hart gaan?? Wanneer hak je de knoop door?? Wanneer is het beter om ……… Het as zeer zeker geen makkelijke beslissing, maar soms kun je niet anders dan. Het doet pijn, eigenlijk wil je niet, die laatste gang naar de dierenarts! Het doet verdomd veel pijn, ook al weer je dat het zo beter is….Met lood in je schoenen en een zeer zwaar hart ga je van huis, wetende dat……Onderweg probeer je jezelf ervan te overtuigen dat het beter is zo, maar dan nog! Je weet dat ze een mooie en liefdevolle tijd bij je heeft gehad…. maar afscheid nemen doet zo verdomd veel pijn! Herinneringen komen boven drijven, hoe ze was als kitten, hoe ze haar staart verloor en vrolijk verder leefde, hoe ze als een moeder was voor Polleke, de jongste van het stel, hoe ze kwam kroelen als het buiten koud was, dat soort dingen. Tranen schieten je in de ogen, je wil niet, maar het kan niet anders, het is beter zo.

 

Onze Stompie, ook gekend als Mauwke is niet meer! Mag ik ff janken.

 

Stompie, bedankt voor al ie jaren en een fijne ‘voortzetting’ daarboven, wie weet kom je Charley en Jantje nog tegen.

 

aug 192013
 

Yo Charley

 

Je hebt het wel goed voor elkaar gebokst daarboven! Saampjes met Allycat en Minous de dag doorbrengen! En ikkes?? Nou ik zit hier beneden nog steeds een zeer gerespecteerde buurtkater te wezen hoor.

Maar ik heb nog nieuws ook. Bij buuf (nee niet die van mijn vrouwtjes weblog) is een nieuw poezenbeest verschenen. En wat denk je?? Ook ne rooie net als ik!!!! Is zo brutaal als de nacht en komt zelfs in MIJN tuin. ’t Is maar goed dat dieen Belg hem nog niet gezien heeft anders heeft ie geen lang leven. Ik laat hem maar, ik bedoel maar als opa kater ga je je toch niet druk maken over zo’n minkukel!

O ja, da klein mènneke is hier vandaag ook nog geweest, ik kan je gevertellen dat hij heel graagg wil kroelen, maar zijn handjes zijn een ietsiepietsie te sterk voor mij. Ja zeg, ik ben ook al 13 hoor! Hij vindt mijn vachtje geweldig, ik denk dat hij het ook wil zo hard trekt hij er soms aan, Normaal gemiauwd zou ik hem wel een rechtse willen verkopen, maar och hij is nog zo klein, dat doe ik maar niet, ik heb wel naar hem geblazen en heb toen de pootjes maar genomen.

Nou, ouwe dibbes, ik ga mijn mandje opzoeken voor mijn schoonheidsslaapjeen ik hoor nog wel van je.

 

Pootje van Polleke en de rest van de bende.

 

Ps1: Hebbie onze Jan al gevonden daarboven??

 

Ps2: Als je nog eens naar je mama’s mag, niet meer zo plagen hoor.

 

aug 132013
 

Yoho yoho yoho

 

Mijn schrijfselvriendje Charley is niet helemaal verdwenen, gelukkig maar! Hij laat weer van zich horen en ikke?? Ikke is weer helemaal happy de peppie! Ik (dat is mijn vrouwtje) hou jullie op de hoogte!

 

Miauw miauw miauw!

 

Pootje van Polleke en de rest van de bende.