mrt 262014
 

Yo Charley

 

Het is een tijdje stil geweest vanaf deze kant en dat had alles te maken met het vrouwtje. Die heeft het heel errug druk gehad met werken (geen idee wat dat is, ik doe dat uiteraard niet!), ze moet mijn paleisje netjes en schoonhouden en ze heeft last gehad van haar suikerbloed. Da’s allemaal mensentaal en daar snap ik niet zo veel van.

Dus ja dat letterblokjesmachien heeft niet veel aangestaan en kon ik er niet mee spelen.

Veel heb ik niet meegemaakt de afgelopen tijd, die rooie van hierneffen houdt zich gedeisd, die van de andere kant weten dat ze niet met mijn pootjes moeten gaan spelen.

Da klein mènneke komt ook hier spelen met het vrouwtje en dan wil hij ook met mij kroelen. Voor effekes is dat wel leuk, maar ik mot ook aan mijn schoonheidsslaapje denken en vergis je ook niet in die kleine grijpertjes van da klein mènneke! Daarmee aait hij over mijn mooie velleke, maar af en toe pakt hij aan mijn oortjes en da vink nie leuk! Om hem nou direct te straffen zoals mijn mama dat heel lang geleden deed gaat me te ver. Ik ga dan maar naar boven om daar lekker te gaan slapen op het zachte tapijt.

Mijn vrouwtje heeft me geverteld dat het jou ook niet voor de wind gaat, joh komt allemaal wel weer goed, ff door de zure appel bijten voor zover je appels lust dan toch.

Oeps het vrouwtje komt eraan, ik ben pleitstralen.

 

Pootje van Polleke en diejen Belg.

 

Jesse

 

mrt 022014
 

Lente, dat betekent voor de natuur een nieuw begin, nieuw leven en kleur na een grijze en grauwe winter.

Hij had lang getwijfeld of er voor hem ook een nieuw begin zou zijn. Het was hem de laatste tijd niet voor de wind gegaan, grotendeels door zijn eigen stommiteiten en ondoordachte daden. Kon en wilde hij veranderen of bleef hij hangen in zijn ellende?

Nee, de maat was nu vol, overvol zelfs en hij maakte schoon schip. Om te beginnen heeft hij een grote schoonmaak gehouden in zijn huis, oude meuk opgeruimd en alles spic en span gepoetst. Dat gaf hem veel voldoening en hij kon met een blij gezicht genieten van zijn schone huis.

Nu moest hij zichzelf nog even aanpakken. Hij liet zich een nieuw kapsel aanmeten en kocht een compleet nieuwe garderobe.

Bij iedere stap die hij in dit proces zette voelde hij zich beter in zijn vel, zo had hij zich in geen jaren meer gevoeld. Toch een beetje spijtig van al die jaren, dacht hij. Maar allez, gedane zaken nemen geen keer.

Het enige wat hem nu nog ontbrak was een maatje om zijn nieuwe leven te delen. Naar de kroeg gaan was voor hem geen optie, datingsites waren aan hem niet besteed. Tja, dan wordt het toch een stuk lastiger om iemand tegen te komen met wie het zou kunnen klikken. Hij had er al een tijdje over lopen piekeren, maar wist nog niet goed wat te doen.

Hij had er zich al bij neer gelegd dat hij alleen verder moest gaan, stap voor stap. Tot die eerste mooie en zonnige lentedag. Hij besloot die dag eens naar een andere super te gaan dan de gebruikelijke. En daar is hij haar tegengekomen, zijn schoolliefde. Na al die jaren herkende hij haar meteen, zijn hart sloeg over en er kwamen weer vlinders in zijn buik. God, wat was ze mooi!

Met de moed der wanhoop heeft hij haar aangesproken en uitgenodigd voor een kop koffie. Ze heeft de uitnodiging aangenomen en vanaf dat moment ziet hun toekomst er zeer rooskleurig uit.

 

Lente, een nieuw leven en een nieuw beging. Het is jullie van harte gegund.