jun 132014
 

Kom je thuis van je werk en ligt er een blauwe enveloppe op de deurmat. Daar word je niet vrolijk van!
Maar goed, hij lag er nu eenmaal en er was geen ontkomen aan. Eerst maar eens koffie gedronken, dan alle moed bij elkaar geraapt en de enveloppe geopend.
En inderdaad, ik werd er niet vrolijk van. De woorden “afkopen”, “revisierente” en een bedrag met 3 nullen erachter maakten dat de schrik me rond het hart sloeg.
Moet ik dat bedrag écht gaan betalen?? Dat zal toch niet?? Twijfel, twijfel en nog eens twijfel.
Wat is wijsheid?? Gelaten afwachten tot dat mevrouw de belastinginspectrice dat bedrag gaat vorderen of er een telefoontje aan wagen??
Toch maar voor het laatste gekozen en met de bibbers in de knieën de telefoon ter hand genomen en het nummer ingetoetst.
Mevrouw de belastinginspectrice was niet erg toeschietelijk of zo. Ze was errug overtuigd van haar gelijk en hamerde erop dat ik toch echt wel moest gaat betalen. Potverdorie, daar ging mijn spaar- en vakantiegeld. Mocht ik het er niet mee eens zijn, dan maar alle stukken opsturen en dan zou mevrouw de belastinginspectrice, indien ze tijd had, er nog eens naar kijken, maar ik moest er maar vanuit gaan dat het betalen zou worden. Punt uit.
Alles opgestuurd en maar in de zenuwen afwachten……..
Na 6 weken, 6 hele lange weken eindelijk bericht van mevrouw de belastinginspectrice……. Ze ging niet afwijken van de aangifte en daar was dan de kous mee af. Geen excuses, geen sorry, nee helemaal niks, niet aangeven dat ze het fout had gezien.
Leuker kunnen we het niet maken. Nee, dat snap ik!

jun 042014
 

Yo Charley

Nooit geweten dat jullie daarboven een gevangenis hebben, wat dat dan ook mag wezen. Lijkt me niet fijn om opgesloten te zitten, gebeurt mij ook wel eens, als het vrouwtje weg is en ik vergeten ben om naar buiten te gaan.
Vrouwtje gaat ook wel eens weg zonder mij te roepen en dat zit ik buitengesloten! Is me vandaag weer eens overkomen. Zou zo erg nog niet geweest zijn ware het niet dat het hier de ganse dag geregend heeft en nog niet zo’n beetje ook. Heb ik het tuinhuisje maar opgezocht, maar potverdorie, kwas niet de enigste! Kijk, dat die zwarte van hierneffen vergeet om naar binnen te gaan bij zijn bazinnetje is tot daar aan toe, maar hij moet toch echt niet denken datie zomaar mijn , ik herhaal mijn tuinhuisje kan gebruiken. Dat pik ik gewoonweg nie!!!! En als zeer gerespecteerde buurtkater moet je je dan toch echt laten gelden. Heb die zwarte ff op mijn eigenste manier duidelijk gemaakt dat ie moest ophoepelen en never nooit nie meer in mijn tuinhuisje mag komen. Punt uit. Boodschap is goed overgekomen, als piepend en jankend als een klein poesje istie afgedropen naar de voorkant om daar onder de auto van zijn bazinnetje uit te gaan miauwen.
Zo, nu is het weer tijd voor mijn slaapje, ben er hondsmoe van geworden, en dat voor een jeweetwel kater……

Pootje van Polleke en diejen Belg.