jul 302014
 

Man o man wat is het heet, vochtig en vies geweest de laatste tijd, zo heet, vochtig en vies dat ik geen puf meer had om het letterblokjesmachien van het vrouwtje te gebruiken Het vrouwtje trouwens ook niet hoor, die lag helemaal uitgeteld her en der hiero in huize Polleke.
Vandaag was dà klein mènneke hiero en na zo’n drukke dag (voor het vrouwtje dan toch) ligt die weer in de bank naar het kijkkassie te gluren. Gelukkig is ze vergeten haar letterblokjesmachien uit te zetten, dus heb ik mijn kans gegrepen.
Dieje zwarte van hierneffen durft niet meer in mijn tuin te komen, die meziekmefrouw houdt zich rustig dus da’s lekker, maar heel veel van mijn vriendjes zijn met verkansie, wat dat ook mag zijn. Niet te hopen dat het vrouwtje met verkansie gaat, ben ik weer helemaal alleen hier.
Op het baasje hoef ik ook al niet te rekenen, die heeft heel veel auau, heeft te maken met een kneus of zo. Het precieze weet ik ook niet, ze praten alleen maar in mensentaal en dat ken ik nog niet zo goed.
Voor de rest heb ik nikse nie meer te melden en gaat het goed met mij,

Pootje van Polleke en diejen Belg.

jul 072014
 

Het was een mooie zonnige dag, de dag dat we naar de Efteling zouden gaan. Net warm genoeg om lekker buiten te zijn en te genieten van alles wat het park te bieden heeft. Hoe vaak ik er ook kom, het blijft een mooi park. Je ogen weer uitkijken bij de Fata Morgana, de Droomvlucht, genieten van een drankje en een hapje. Ook genoten van de vele kindjes die op schoolreis waren en de kleintjes die vol verbazing luisteren naar de muziek uit de paddenstoelen in het Sprookjesbos. Daar waan je je weer kind, zo mooi zijn die sprookjes gemaakt. Kortom, we hebben weer genoten van een heerlijk dagje uit en wie weet, volgend jaar misschien mee dà klein mènneke nog eens terug gaan……..