sep 232014
 

De treinreis is prima verlopen, geheel uitgerust aangekomen in Quimper alwaar we een hotelkamer hadden geboekt. ’s Avonds heerlijk gegeten op een terrasje en genoten van de warme avond. De volgende dag de auto opgehaald en de laatste kilometers afgelegd naar ons onderkomen voor de komende 2 weken, camping le Saint Laurent in La Fôret Fouesnant, gelegen aan een baai en we hadden een mooi uitzicht op die baai.
Genoten hebben we van onze vakantie in Bretagne de afgelopen weken. Het weer was prima, veel zon en de temperaturen waren goed. We hebben zo goed als buiten geleefd. De omgeving is machtig mooi en wat ons opviel was de rust en de stilte.
We zijn behoorlijk actief geweest, maar wel op een zeer relaxte manier, Veel dorpjes in de omgeving bezocht, zoals Concarneau, Locronan, Canrnac en de wat verder gelegen plaats Brest en niet te vergeten de Archipel de Glénan. Na een boottocht van ongeveer 1 uur waan je je in een totaal ander werelddeel. Het is daar zo mooi dat het bijna niet te beschrijven is. Ook daar heerst een rust die we zelden hebben meegemaakt.
Het meest spectaculaire wat we gezien hebben is het Pointe de Raz, volgens de boeken het meest westelijke punt van Frankrijk. Volgens mij moet je daar niet zijn als het stormt, word je weggeblazen. De natuur is daar behoorlijk ruig en je kunt je voorstellen dat het daar kan spoken.
Tja, en dan breekt de dag aan dat je weer naar huis gaat. Wat overblijft zijn de foto’s en de herinneringen aan een supervakantie.