aug 242015
 

Yo Charley

Ben ik weer. Da mensenkindje is geboort hoor. ’t Is weer een klein mènneke, dus heb ik weer eens een probleem, want hoe ga ik die kleine mènnekes nou uit elkaar houwen??? Ik ga het ff uitleggen: het vrouwtjes heeft plaatjes gemaakt met da machien van haar en aan mij laten zien. Tjongejonge, dà nieuw klein mènneke ziet er hetzelfde uit as dà eerste klein mènneke toen die nog kleinerder was.
Het vrouwtje snapt nie da’k hhet nie meer snap. Het vrouuwtje is ook errug blij met dà nieuw klein mènneke (ook nog steeds stapel op dà eerste klein mènneke hoor) maar ook een beetje geverdrietig om iets wat ze me niet heeft geverteld.
’t Lijkt hiero wel herrufst, veul regen en een boel gedonder, dus ben ik nie veul buiten. Rennen gaar nie meer zo goed, dus speel ik op veilig.
Diejen Belg en ik slapen eigenlijk meer dan da we wakker zijn, maar ik vin het goed zo.

Nou gabbert, hou je taai en moggie iemand bekends tegen komen daarboven, doe die dan de groete van het vrouwtje, mij en diejen Belg.

Pootje van Polleke en diejen Belg.

aug 042015
 

Yo Charley

Al weer een hele poos gelejen da’k wat heb kunnen neer krabbelen maar het vrouwtje is druk druk en nog eens druk
Of ze is aan ’t werk, of ze zit met die naaldjes te tikken of ze is naar het klein vrouwke en dà klein mènneke waar binnenkort weer zo’n mensenkindje komt
En als mijn vrouwtje weg is staat haar letterblokjesmachien niet aan en ik weet nog steeds niet hoe ik dat ding aan het werk moet zien te krijgen.
Maar goed, nu heb ik de kans en die pak ik dan ook met twee pootjes tegelijk.
Ist daarboven nog een beetje uit te houden?? Of kom je nog weleens terug om je mama’s te plagen.
‘K hoorde wel dat mama Leny weer aan de sukkel is, als je haar nog eens opzoekt geef haar dan een heeeeeeele dikke knuff van mij en diejen Belg.
Sinds een aantal weken heb ik ne nieuwe buurman, ne Jack Russel. Da zegt me niet zoveel, maar ik heb hem al wel duidelijk gemaakt da’k ne zeer gerespecteerde buurtkater ben en gewoon in zijn tuin kom als ik dat wil. Vond ie nie leuk mar ‘k heb hem ff geverteld dat ie het maar moet accepteren anders kan ie kennis maken met diejen Belg…………
Die bijt nog geen deuk in een pakkie boter maar dat weet die kleine keffert niet.
Onze nieuwe buuf heeft ook zzo’n mensenkindje maar daar blijf ik verre van, dat mensenkindje doet haar eigen poezenbeesten nog al eens pesten en daar hou ik niet van.
Afgelopen nacht heeft het hier behoorlijk ongeweert en daar houdt diejen Belg nie van, ik ben maar bij hem gaan liggen om te zorgen dat ie niet al te veel bang zou worden. Gelukkig kwam het baasje op tijd naar benejen en heeft hem meegenomen naar buiten en dan istie nie meer bang
.
Nou gozert, dat was het weer voor deze keer, ik ga nog ff pitten, ben ook niet meer van de jongste.

Pootje van Polleke en dieje Belg.

Ps. : diejen heeeeeele dikke knff nie vergeten!!!!

aug 042015
 

Als het je overkomt ben je verbijsterd, lamgeslagen,overdonderd
en weet je even niet wat te doen
Je staat met je rug tegen de muur,wachtend op de executie
Begrijpen kun je het niet, je verstand werkt niet mee
Je hebt het niet zien aankomen
Laat staan dat je het begrijpt
Je kompas is volledig uit balans
Emotioneel zit je in een rollercoaster
Een die je niet verwacht
Je denkt dat je er alleen voor staat
Maar niets is minder waar
Je gezin en vrienden staan achter je
Steunen je en troosten je
Omdat je opgesloten zit in je eigen verdriet en machteloosheid
Kun je dat niet zien of voelen
Maar weet, lieve vriend, dat je niet alleen staat!