Enkele jaren terug hadden we een logé, een egeltje, dat zijn winterslaap hield in ons tuinhuisje
Na die winter hebben we hem nooit meer terug gezien
Maar nu zit er weer een egeltje in dat huisje, helemaal verscholen onder een hoop dorre bladeren.
De hond was degene die hem het eerste opmerkte, hij stond regelmatig te snuffelen en te piepen bij de deur van het tuinhuisje
Dus eens voorzichtig een onderzoek ingesteld en jawel, daar zagen we hem (of haar)
Laat hem daar maar lekker bivakkeren, van de hond of de poezen hoeft hij geen angst te hebben, die blijven wel uit de buurt van zijn stekels.
Alleen jammer dat ik er geen foto van kan maken, je zou dan enkel een hoop dorre bladeren zien
Ben benieuwd of er nog een nestje egeltjes gaat komen.

0 gedachten aan “”

  1. aaaaahhhh ja lijkt me gaaf een nest jonge egeltjes, zie mijn oma weer de tuin in gaan met een schoteltje melk voor de egels, grinnnnnnnnnn en ze kwamen ook nog!!!

    Mooie beessies vind ik het 😀

  2. De honden die merken het het snelst inderdaad. Op straat een tijd terug ook zo’n beestje gevonden en in een schoenendoos gezet. Kon toen wel foto’s maken. Staat nog ergens op mijn log.Maar het is wel schattig om zo’n beestje eens van dichtbij te bekijken.

  3. Inderdaad, hardstikke leuk, zo’n scharrelaar in de tuin. Ze maken trouwens een hoop herrie bij de produktie van kleine egeltjes, ik weet nog dat Bart een jaar of negen was, toen dat bij ons in de voortuin plaatsvond. Hij had ze niet gezien, alleen gehoord, en kwam helemaal bibberend het huis binnen. Of ik gauw wilde komen, er zat een MONSTER in de voortuin, en het maakte een heel eng geluid, echt waar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *