sep 302010
 

Het weekend begon goed, het waren ‘Les journées du Patrimoins’, oftewel Open moumentendagen. Dat houdt in dat je voor een habbekrats met de trein kunt reizen in de gehele regio van Marseille tot aan Ventimille in Italië, alle musea zijn gratis toegankelijk. Wij hebben gekozen voor een dagje Marseille op zaterdag en op zondag een uitje naar Nice om daar de Train des Merveilles‘ te nemen.

Marseille is een machtig grote stad met nog heel veel oude gebouwen en (zo mogelijk) nog meer leuke terrassen. Met het toeristische treintje kun je 2 rondritten maken, een naar het oude stadsgedeelte en een naar ‘Notre Dame de la Garde’, daarnaast zijn er diverse boottochten te maken. Eigenlijk zou je hier een week moeten verblijven om alles te kunnen bezoeken en te zien.

Zondag was het vroeg opstaan omdat we om 07.32 uur met de trein naar Nice moesten om daar over te stappen op de toeristische trein. Dit is een spectaculaire rit met schitterende uitzichten met als eindpunt Tende.

Tende is een hooggelegen dorp in het departement Alpes-Maritimes dat tot 1947 bij Italië behoorde. Na een rondwandeling in het dorp terug naar Nice om daar lekker te flaneren over de ‘Promenade des Anglais’ en te genieten van een drankje.

Ons laatste uitstaptje was naar Eze en Eze Village, ook wel ‘Adelaarsnest’ genoemd. Hier kun je niet met de auto komen, de straatjes zijn zo smal dat je amper met zijn tweeën er door heen kunt lopen. Ook hier weer schitterende vergezichten en een exotische tuin met meer dan 400 cactussoorten.

Tja, en dan komt die laatste vrijdag toch aardig snel dichterbij en moet je weer inpakken om op zaterdag richting huis te gaan. We hebben dit jaar weer genoten van al het goede dat Frankrijk ons te bieden heeft en hebben al weer plannen om volgend jaar terug te gaan.

  No Responses to “Vakantie week 2”

 1. Dan nu nog even de foto’s zoeken.. 😉
  Aan je verhaal te zien heb je je wel vermaakt.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Mooie foto’s zitten er onder je doorlinken.

  Off topic, door alle 3 Octoberdrukte kan ik pas na 5 oktober weer reageren.
  Komen wel op onregelmatige tijden logs met veel foto’s op mijn site.

 3. Voor mij is Frankrijk ook top

 4. Ben nog nooit in dit gebied geweest en je vakantieverslag lezende is dat een groot gemis. Maar wat niet is, kan nog komen!

 5. Off topic. Pffff 3 octoberdrukte nu een beetje voorbij.
  Ben alle logs aan het bijlezen en ga vanaf morgen weer reageren bij iedereen hahah.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.